Партньор на Проватон
 Мис Плеймейт отвърна на голотата с… голота

Мис Плеймейт отвърна на голотата с… голота

Сподели в

Диана Габровска предизвиква художниците да я изрисуват с четка, както майка я е родила – трябва й корица за книга

Последната носителка на еротичния приз „Мис Плеймейт“ Диана Габровска ще разкаже историята на конкурса в книга, чиято корица ще бъде нарисувана от роден майстор на четката. Това разкри самата тя пред в. “Телеграф”.

„Това е причината да отправя предизвикателство към всички художници, които ще имат възможността да интерпретират по свой начин една от моите голи снимки, след което ще избера една от тях за корица. Така, както я вижда през собствените си очи, а с картините, които събера, смятам да направя изложба“, издава победителката. Изданието ще разкаже историята на Диана, която се превърна в обект на медиен и обществен интерес, след като в уебпространството се появиха нейни разсъблечени кадри преди изборите за кмет на родния й Момин проход. „Имам смелостта. Отвърнах на голата провокация с гола провокация, искам да бъда пример, вярвам, че мога да бъда“, споделя брюнетката, която спечели категоричния вот на публиката.

Вдъхновение

Финалното издание на конкурса вдъхновява Диана. Тя решава да разкаже своята история, вплитайки в нея преживяното в „Плейбой“, когато прави своята впечатляваща корица – в отговор на нападките и лепнатия етикет „голата кандидат-кметица“. Разобличава скандала в реалните му размери, без парадиране, без прикритие. „Ще напиша всичко – от нейното начало и скандала, през „Плейбой“ и Плеймейт… Тази книга има за цел да помогне на онези жени, жертви на насилие. Насилие във всичките си аспекти – като остри коментари, изнудване със снимки, дори физическа сила. Тези жертви са много и тази книга е за тях. Искам да им помогна, да им покажа, че няма непреодолима трудност. Човек, колкото и да го е страх от нещо, трябва да се изправи пред него. Защо да не бъда пример? Аз искрено се надявам да бъда добър пример за жените и не само. В този живот не всичко е цветя, рози и шампанско. Има много трудности“, казва Диана. Предстоят финални щрихи на книгата, а нейното представяне по план трябва да бъде през януари. Корицата ще е дело на художник. В надпреварата ще се включат различни творци, но победителят ще е само един. „Снимката ще бъде само една. Истината е, че бяха много, въртяха се най-различни… Имаше една, която се открояваше, затова избрах нея. Това е причината да отправя предизвикателство към всички художници. Средствата, които се съберат от изложбата, ще даря на фондация в помощ на жени, пострадали от насилие. Ще издам, че книгата е към своя край. Трябваше да излезе, но предвид ситуацията срокът се измени. Съвсем скоро, през януари, трябва да бъде готова. Тогава искам да реализирам и изложбата“, уточнява тя.

Различен отбор

Конкурсът също остава скъп спомен за Габровска. „Това беше едно истински интересно изживяване. Бях в компанията на жени, които не могат да бъдат изнудвани с голи снимки и пр. Те имат смелостта да свалят всичко пред камерите и го правят по елегантен начин. Този конкурс беше последен, за мен единствен, но се усети различно… Предвид факта, че е финален, че е в памет на Христо Сираков… Беше направен по нов, различен и непознат начин. Колкото и странно да звучи, защото тези конкурси обикновено се славят с това, че момичетата не се харесват взаимно, конкурират се и т.н. Аз смея да заявя, че създадох приятелства в състезанието. Нетипично е, но се радвам за което. Наричаха ни „различните плеймейтки“, разказва Диана. По-рано тя се запознава с вече покойния известен бизнесмен и столичен бохем Христо Сираков. „Това се случи още преди конкурса, когато заснех корицата си за „Плейбой“. Тази фотосесия беше произведение на изкуството. Последната ми среща с него беше на общата фотосесия, той беше както винаги весел, усмихнат, с чаша вино… Любуваше се на красивите момичета покрай него“, спомня си плеймейтката. Казва „да“ на екипа на „Плейбой“, защото е съблазнена от идеята за еротика без пошлост.

Празници

У дома Диана е в ролята на приятел, майка и грижовна съпруга. „Ние сме нетипично семейство от гледна точка на това, че прекарваме доста време заедно. Поне аз малко такива семейства познавам… Хора, които да споделят толкова време. Щастлива съм, защото не пропускам нито един миг от израстването на децата си и сме много близки със съпруга ми. Големият ми син е на 7 години, в първи клас, а малкият е на 5 години. Буквално сега, след толкова години се върнах в първи клас, детенцето ми е малко, няма как да се справи самичко, има нужда от помощта на мама и тати“, казва Габровска.

Празниците ще посрещне у дома, в съвсем тесен кръг. „Трапезата е моя задача, обичам да готвя, истината е, че съм страшна домакиня (смее се). Допада ми да приготвям сладки изкушения, нищо, че не ми личи… За край ще си пожелая здраве, това е всичко, от което имаме нужда“, завършва плеймейтката.

След скандала в Момин проход: На чужд гръб и 100 тояги са малко

Плеймейтката не забравя най-трудния момент в живота си, казва обаче, че той е в графа „преживяно“. „Всеки казва – какво толкова, едни снимки, хайде … Да де, ама на чужд гръб и сто тояги са малко. Само аз и семейството ми знаем как сме го преживяли, какво ни е коствало, колко хора са се отдръпнали, които сме мислили за близки. Не смятам, че съм направила нещо престъпно, не смятам, че съм обидила някого с нещо по този начин, с тези снимки, не виждам вина в себе си“, разкрива Диана. „Това беше доста смазващо за мен и сeмейството ми, защото то беше навсякъде – в интернет, по улиците – да, не в буквалния смисъл, но се усещаше. Беше тежък момент. Преодолях го с помощта на семейството ми, с помощта на съпруга ми… Изправих се с него, дори с „Плейбой“ и списанието. Когато се изправих, реших да отвърна на голотата с голота. Бяха безумно много хората, които упражняваха остроумието си върху мен, върху личността ми“, казва още победителката.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *