Партньор на Проватон
 3 варненски ВУЗ-а се озоваха в топ 400 на престижна световна класация

3 варненски ВУЗ-а се озоваха в топ 400 на престижна световна класация

Сподели в

Софийският университет „Климент Охридски“ е най-напред в класацията на най-добрите 400 университета на QS World University Rankings за Източна Европа и Централна Азия. Той заема 48-о място.

Класацията се прави според категории като репутация сред академичнатна общност и сред работодателите, брой студенти, брой служители с докторска степен и брой международни студенти.

Общо в топ 400 има 3 софийски и 3 варненски университета от българските. Освен СУ „Климент Охридски“ другите софийски висши училища са Висшият институт по архитектура строителство и геодезия (от 301 до 350-о място) и Медицинският университет (151-о място).

Варна е представена от Варненския университет по мениджмънт (класиран от 221 до 230), от Варненския свободен университет (от 351 до 400) и от Варненския икономически университет (351-400).

На първо място е Московският държавен университет „М. В. Ломоносов“, следват в топ 10 Университетът Тарту в Естония, трети е Държавният университет в Санкт Петербург, следват Карловият университет в Прага, Новосибирският държавен университет, Ягелонският университет в Полша, Варшавският университет, Университетът Масарик в Чехия, Московският институт по физика и технология и Томският държавен университет, съобщава “Дарик”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *