Партньор на Проватон
 Няма да закриват детската кухня във Варна

Няма да закриват детската кухня във Варна

Сподели в

Общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“ не беше закрито след решение на общинските съветници на вчерашната десета сесия.

От Общинския съвет отхвърлиха предложението на кмета на Варна Иван Портних, като сред аргументите на им бяха, че предприятието трябва да се оптимизира с цел по-добра икономия и ефективност.

Освен това, според администрацията, предприятието изисква увеличаване на щата, допълнителен финансов ресурс, закупуване на автомобили и обзавеждане. За това предложението беше „Комплекс за детско хранене“ да бъде обединено с „Ученическо и столово хранене“ АД.

Всички дейности, инвентар, дълготрайни активи, майките кухни, разливочните и блоковете в детските ясли, ще бъдат прехвърлени в „Ученическо и столово хранене“, се казва още в становището на общината.

Всички работещи от закритото предприятие, трябваше да бъдат назначени в новото обединено акционерно дружество.

Опозицията съзря частни интереси в закриването на общинското предприятие, а след гласуването Стела Николова от „Демократична България“ и Костадин Костадинов от „Възраждане“ благодариха на колегите си, които, „са се противопоставили срещу личния, за сметка на обществения интерес“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *