Партньор на Проватон
 Има само 1 място за интензивна грижа за над половин милион население във Варненско

Има само 1 място за интензивна грижа за над половин милион население във Варненско

Сподели в

Все по-чести стават случаите на тежко протичане на COVID-19

Интензивните ковид отделения във Варна работят на ръба на капацитета си. Това съобщи на брифинг пред Районния център по трансфузионна хематология областният управител Стоян Пасев.

Забелязва се тенденция на бързо запълване на капацитета на леглата за интензивно лечение на коронавирусна инфекция във Варна, каза той. Към момента има само едно свободно място за интензивна грижа на пациенти с ковид във Варненско, съобщи още областният. Населението на Варненска област е над половин милион души (472 654 – по официални данни към 2016). Това означава, че възможността да се докопаш до животоспасяваща грижа е равносилна на печалба от тотото.

Все повече са пациентите, които се нуждаят от интензивни грижи заради усложнеия на протичането на вируса.

Свободните легла за пациенти с Covid-19, които нямат сериозни усложнения, са 76.

Сред медицинския персонал за седмицата са регистрирани общо 54 случая – от тях 18 са лекари, медицински сестри – 23, един фелдшер и друг персонал 12. Няма регистрирани огнища на територията на област Варна.

С близо 700 души по-малко са заболелите от коронавирус във Варненско на седмична база, отчете още Пасев. 1262 са новите случаи на доказано инфектирани, срещу 1936 за предходната седмица

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *