Партньор на Проватон
 Започна 14-ата Коледна благотворителна кампания на PTPI Делфините

Започна 14-ата Коледна благотворителна кампания на PTPI Делфините

Сподели в

Събраните средства ще бъдат в помощ на ЦСРИДУ “Живот под дъгата” към Асоциация “Да съхраним жената”

За 14-а поредна година младежката организация PTPI Делфините организира Коледна кампания с благотворителна цел. По традиция младежите на възраст от 14 до 24 години, които членуват в организацията, продават ръчно изработени коледни картички в големи обекти във Варна.

“Миналата година отново надминахме нашия рекорд и събрахме 38 000лв. за Центровете за настаняване от семеен тип във Варна и околността. Със средствата изградихме детски площадки и закупихме рехабилитационни уреди – стол “Зебра”, резонансна кушетка и др.

Тази година нашата кампания стана малко по-различна. От 1.12 до 23.12 се провежда нашият Онлайн Коледен базар. А от 12.12 до 23.12 ще се преведе и Коледната ни кампания с постове за продажба в Метро, Mr.Bricolage, ОМВ до Майчин дом и до Делта планет мол и на Коледния базар на Морска гара (всичките пунктове са във Варна). Надяваме се на същия успех като на миналогодишните ни издания, но знаем, че за никого не беше лесна година”, казват от PTPI Делфините.

През тази година със събраните от благотворителната кампания средства ще бъде подпомогнат ЦСРИДУ “Живот под дъгата” към Асоциация “Да съхраним жената”. “Този център се грижи за деца с аутизъм. Той е причината тези деца да имат едно по-разнообразно ежедневие. Да развиват своите умения и творчески наклонности, да се забавляват, а не да стоят само затворени вкъщи. Този център поема, макар и почасово, грижата за тези деца. А по-важното помага на техните самотни родители да могат да отделят нужното време за работа, за да могат да се осигурят и финансово, за да се грижат за децата си.

Ще помогнем на центъра като закупим обзавеждане за няколко стаи – за арт терапия, за музика, за кинезитерапия, за тихи игри и др. Със събраните средства се надяваме да можем да закупим музикални инструменти, рехабилитационни IT средства, тренировъчни съоръжения, всичко нужно за обзавеждането на стаите”, обявиха още от PTPI Делфините.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *