Партньор на Проватон
 Тодор Балабанов: Транспортната схема на Варна тепърва ще се обсъжда

Тодор Балабанов: Транспортната схема на Варна тепърва ще се обсъжда

Сподели в

Над 1400 подписа са събрани под петицията за запазването на линии 17 и 17а , които са единствената пряка връзка на жителите на квартал “Галата” с центъра и жп гарата във Варна, съобщава БНР. Причината е, че след представяне на новата транспортна схема на Варна на заседание на постоянната комисия по транспорт към ОБС-Варна, стана ясно, че двете линии ставата вътрешни за район “Аспарухово” и няма да пътуват до посочените места във Варна.

Даниела Стойнова разговаря по този повод с Тодор Балабанов-председател на Общинския съвет, който опроверга мнението, че решението е окончателно и има краен срок.

Балабанов обясни, че тепърва ще се обсъжда новата транспортна схема, като под внимание ще се вземе всяко едно мнение.

Трябва да се проведе максимално широк дебат, за да не се случи така, че да приемем нещо неработещо, което вместо да удовлетвори гражданите, да ги затрудни повече, категоричен е председателят на ОбС.

Той посочи, че предложената схема е изготвен от външен консултант, а това е само неговата гледна точка.

Балабанов посочи още, че уважава петицията, като форма за изрзяване на определено искане, но по думите му в случая е било достатъчно да се отправи писмо, в което да се представят и други гледни точки.

Според него определни политически субекти са се опитали да нагнетят напрежение, което бързо е спаднало след като е обяснено, че ще се рагледат и други позиции.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *