Партньор на Проватон
 Сдружение “Няма невъзможни неща” изпълва дните преди Коледа с дъх на горещ шоколад, хубави емоции и доброта

Сдружение “Няма невъзможни неща” изпълва дните преди Коледа с дъх на горещ шоколад, хубави емоции и доброта

Сподели в

Има едно място в центъра на Варна, близо до Катедралата и Централна поща, в което сивотата и негативизмът не виреят – Сдружение “Няма невъзможни неща“ и двата му клуба – Клуб Хвърчило и уникалният ХамелеON.

Залата за събития ХамелеON е едно топло, Коледно и уютно място, в което варненци могат да се заредят с положителни емоции, доброта, подкрепа.

Това е работилница за стойностни неща, които помагат и радват хората. За това, което се случва в клуба споделя Дияна Настева:

“Въпреки ограниченията заради КОВИД-ситуацията, сме организирали няколко неща, които да “стоплят“ хората – ето малко факти:

През Декември в залата ни за събития ХамелеON провеждаме:

Горещ шоколад DIY – продукт с кауза. Нещо ново за града – приготвили сме “шоколадови бомби“ (шоколадови топки, пълни с бонбони). Сами правите на място и с наша помощ своя Горещ шоколад – избирате си една от интересните ни чаши, слагате си топката в нея, заливате я с горещото мляко и украсявате с всякакви пръчици, бонбонки, сладости. Има чаши и украси, подходящи както за тийнейджъри, така и за деца. А разбира се и за “пораснали тийнейджъри“.

Всеки може да мине през ХамелеON и да направи свой Горещ шоколад – работим от 10 до 18 часа, от понеделник до събота. Продаваме и опаковани шоколадови бомби.

В петък 18.12 от 16 часа ще направим работилница за шококадови бомби за тийнейджъри – на място ще правим шоколадови бомби.

Сред интересните ни занимания е и украсяване на бисквитки. Даваме ви бисквити, които с наша помощ да украсите с течен шоколад, цветни захарни пръчици… и си ги хапвате. При нас на място се прави, подходящо е за деца… и за всички възрасти.

Градинка в чашка” е работилница за деца – една традиционна и уникална наша работилница. Децата с наша  помощ засаждат семена в цветни чашки и ги отнасят у дома си, радват се на свежа зелена декоративна тревичка или билки. В нашето социално предприятие сме разработили и подукт за продаване – пакет “Градинка в чашка – засади у дома“.

В залата сме подредили Коледен базар с красиви и качествени сувенири и коледни украси, изработени от майки на деца с увреждания и социални предприятия. На базара има и няколко продукта на нашето социално предприятие “Няма невъзможни неща“ – саксийки с коледни растения и украса, картички, Вълшебни буркани. Има и продукти, на базара се продават и продукти  на Росина Русева – с благотворителна цел (тя е с двигателни затруднения и събира средства за терапия). След Коледа ще има и “Наденички с греяно вино“.

В залата на ХамелеON провеждаме уникални дейности за тийнейджъри и младежи – залата е място за общуване, споделено учене, развитие и развлечение. По време на КОВИД провеждаме изключително успешни и много на брой онлайн срещи и занятия с младежи и доброволци от цялата страна.

През този месец работното ни време е от понеделник до събота 10.00-18.00 часа.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *