Партньор на Проватон
 Коледа- време за хубава коледна книга

Коледа- време за хубава коледна книга

Сподели в

Започнахме да украсяваме елхите с красиви стъклени коледни играчки и дълги гирлянди. Започнахме да пишем красиви коледни картички за цялото семейство. Започнахме да опаковаме малки и големи подаръци за всички (дори и малък гумен кокал за кучето), а защо да не започнем и една хубава, интересна, дори и забавна книга с тематика – КОЛЕДА.

„Зимата на нашите писма“ на Анхелес Доняте

Романът на Анхелес Доняте е комбинация от интересни и разнообразни персонажи. Съчетава много истории- на пътешественик, който не може да пътува, на поет, който го е страх да пише, на старица, която не може да чете, но иска да пише писма. Роман за думите на хората, за веригите, които те сами си създават- книга на вид крехка, но може да бъде опора когато имаш нужда да се изправиш. В основата на книгата стои идеята „Предай нататък“.

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ от Джени Хейл

Джени Хейл разказва историята на една самотна майка, която обича семейството си повече от всичко на света. Работи на две места, за да ги издържа, и не остава време да осъществи нейната мечта- интериорен дизайнер.

Неочаквано една нейна приятелка й предлага малка поръчка за декоратор в огромното имение на мрачния и вечно зает Ник. Тя се колебае, но все пак се съгласява да украси голямото имение, но в последствие вижда, че Ник се нуждае от много повече от една коледна украса…

„Седем дни от нашия живот“ от Франческа  Хорнак

На моменти сърдечен разказ, в други – ироничен и хаплив. „Седем дни от нашия живот“ ще допадне на всички, които с удоволствие (или не) се връщат в родните си домове за празниците и ги прекарват със семейството си.

За първи път от години цялото семейство Бърч се събират за Коледа под един покрив. И опасността личните и семейни тайни да излязат наяве е доста голяма, когато едно семейство е заедно за толкова дълго време под един покрив. Но нищо не е по-шокиращо от неочаквания гост, който е решил да се присъедини към семейство Бърч….

„Съществува ли Дядо Коледа” от Ерик Каплан

Ерик Каплан, сценарист на „Теорията за големия взрив“, „Семейство Симпсън“ и други комедийни сериали, търси отговор на един от най-големите парадокси- Съществува ли Дядо Коледа? Реалност или мит?

Невероятно интересна и забавна философска книга – забавна, защото г-н Каплан смята, че единствено хуморът може да помири логиците ,търсещи рационално обяснение на въпроса, и мистиците, за които рационализма е чужд. И по този начин авторът задълбочава тази дискусия по доста интересен, хумористичен и философки начин, че хората които до сега са смятали философията за скучна и абстрактна наука ще трябва да признаят точно обратното.

„Автобиографията на Дядо Коледа“ от Джеф Гуин

Време е да избираме елха, също така и интересно четиво за малки и големи. И… да започнем с големите, коледни въпроси относно…. Дядо Коледа или Мраз, Санта Клаус или babbo natale (Дядо Коледа на италиански), а информацията най-добре може да намерите в „Автобиографията на Дядо Коледа” разказана от Джеф Гуин.

Всички препратки и намигвания към реално съществуващите исторически личности и събития правят „Автобиографията на Дядо Коледа” прекрасно семейно четиво, но едновременно с това придават на книгата усещане за правдоподобност и документалност, така нужни за запазването на вярата, особено щом настъпи онази определена възраст, в която започват да се прокрадват съмнения. Перфектното семейно четиво за празниците!

Приятно четене и Весели празници!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *