Партньор на Проватон
 Въвеждат нови билети за многократно пътуване във Варна

Въвеждат нови билети за многократно пътуване във Варна

Сподели в

Въвеждат нови билети за многократно пътуване в обществения транспорт във Варна. За това гласуваха вечера общинските съветници от ПК “Финанси и бюджет”, съобщава БНР.

“За” гласуваха 11, трима се въздържаха и един беше “против”. Новите билети ще са за време, а не за изминато разстояние.

Радио Варна припомня, че с досегашния билет от един лев хората могат да се возят един час.

Времевите билети, които ще бъдат на стойност от 1,50 и 1,80 лв., ще могат да се използват съответно за час и половина и два, с неограничен брой прикачвания по всички линии на общинския превозвач. Другата възможност е и целодневен билет за 4 лева. Ще има карта за десет лева, с възможност за 11 пътувания, съобщи зам. кметът Пейчо Пейчев.

Хартиен билет, закупен от машината в автобуса или тролейбуса, не е необходимо да се валидира. Това е задължително при прекачване в друго превозно средство.

Остава и досегашното изискване, при закупуване на хартиен билет от машина за продажба на билети, намиращи се на спирките, той да се валидира в превозното средство.

Промените в Наредбата за реда и условията за пътуване в обществения транспорт на Община Варна определя новите цени на превозните документи, като билетите ще се два вида – на хартиен носител от машините за продажба, и електронни, които ще се закупуват от сайт или мобилно приложение.

Решението на съветниците трябва да бъде гласувано или отхвърлено на общинската сесия, която ще се състои тази седмица.

Какъв билет можем да закупим?

– 60 минути – 1,00 лв.

– 90 минути – 1,50 лв.

– 120 минути – 1,80 лв.

– Целодневен – 4,00 лв.

– Билет за нередовен пътник – 60 минути ~ 30,00 лв.

Електронна предплатена карта за пътуване 10 лева – 11 часа времепътуване */1 пътуване бонус Картата може да се зарежда с различна сума.

На всеки 10,00 лв. се получава 1 пътуване в рамките на 1 час бонус. 6. Електронна абонаментна карта – Свободна: 1 линия 1 месец – 35,00 лв. Всички линии 1 месец – 50,00 лв. 7. Изгубена повредена от пътника електронна карта – 2,00 лв.

8. Дефектна карта – подновява се без допълнително заплащане;

При възникване на въпроси, гражданите, ползващи градския транспорт във Варна, могат да се обръщат към ОП “ТАСРУД” на телефон 0700 20 280 или tasrud@mail.bg.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *