Партньор на Проватон
 Гореща битка на вота във Варна. Стари играчи в нови схеми атакуват БСП и ГЕРБ

Гореща битка на вота във Варна. Стари играчи в нови схеми атакуват БСП и ГЕРБ

Сподели в

Изключително гореща ще бъде битката за 14-те мандати от Варненския многомандатен избирателен район, коментират изборджии от ГЕРБ.

Стари играчи в нови схеми атакуват вота на БСП и ГЕРБ в морската столица. Според изборджиите от ГЕРБ битката ще бъде за 30-40 000 колебаещи се гласоподаватели.

“Половината от тях ще ги дръпне Слави Трифонов, Цветан Цветанов и Мая Манолова ще се си разделят другата половина”, заяви източник от щаба на ГЕРБ.

“Има такъв народ” и “Републиканци за България” ще отнемат периферия от ГЕРБ, а “Изправи се БГ” ще прави пробив в електората на БСП.

Партията на Слави Трифонов има шанс за 2-3 мандати, а “републиканците” на Цветанов вот за мандат, който ще отнемат от ГЕРБ.

Мая Манолова вече работи за привличане на колебаещи се избиратели от БСП и напира да вкара в парламента депутат от Варна.

Депутатите Иван Иванов и Красимир Янков са “в джаза”, твърди щабист от ГЕРБ-Варна. Според него Янков ще регистрира листа за изборите и ще търси корпоративна подкрепа.

Красимир Янков в тандем с изборджията Асен Димитров ще играе в полето на Борислав Гуцанов, с когото доскоро бяха в един отбор, коментира гербаджията.

Иван Иванов също ще работи срещу Гуцанов, когото смята за мотор за изключването му от БСП, а той стана общински съветник и депутат с преференции.

“Вижте преференциите, които взеха във Варна Димитър Данчев, Петър Витанов и Деница Златева на евроизборите пез 2019г. – това е вотът на Иван Иванов, който им водеше кампаниите, около 3 000 гласа”, коментира изборджията от ГЕРБ.

Иван Иванов ще работи срещу Борислав Гуцанов, но засега не е ясно накъде ще насочи вота на изборджийската си машина. Според Гуцанов ще играе за ГЕРБ в кампанията, но вотът може да отиде и за партията на Слави Трифонов.

Старите играчи в нови схеми ще преразпределят мандатите във Варна. Според аритметиката на изборджии от ГЕРБ те ще вземат 5-6 мандати.

Борислав Гуцанов е поел ангажимент пред Корнелия Нинова, че ако той е водач на листата БСП ще има 4-5 депутати, но по сметките на щаба на ГЕРБ – не повече от двама и ако Мая Манолова и Цветан Цветанов нямат депутат, евентуално трима.

Мая Манолова обаче е подкрепена финансово за кампанията във Варна от фирми, близки до империята на Делян Пеевски, а бизнесменът Веселин Василев, шеф на щаба на “републиканците” във Варна ще вкара ресурс на макс и с корпоративна подкрепа ще работи за мандат.

ДПС има сигурен мандат, а Пеевски ще разкеши мощно за кампанията и с пренасочване на вот от Турция ще вкара в парламента двама депутати, вторият ще бъде квота на боса от “Берлин”.

Така с включването на старите играчи в нова схема в играта, плюс включването в битката на Иван Иванов и Красимир Янков и фактор като Пеевски ГЕРБ вероятно ще има 5 мандати, а БСП два.

bgsniper.com  

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *