Партньор на Проватон
 Социалното министерство и ИУ – Варна ще си сътрудничат за развитие на социалното предприемачество

Социалното министерство и ИУ – Варна ще си сътрудничат за развитие на социалното предприемачество

Сподели в

Министерството на труда и социалната политика и Икономическият университет във Варна ще си сътрудничат при реализирането и разпространението сред младите хора на политиките за социално предприемачество, корпоративна социална отговорност и социална икономика.

Договорът между двете институции беше подписан от министър Деница Сачева и ректора на висшето училище проф. Евгени Станимиров при посещението на министъра в морската ни столица.

По думите на Сачева документът дава допълнителни възможности на студентите на Икономическия университет.

„Надявам се много от тях да могат да направят стаж или обучение, а защо не и кариера в публичната администрация. Корпоративната социална отговорност и социалното предприемачество са теми, които ще бъдат много тясно свързани с бъдещото развитие на страната ни. В следващите седем години почти 33 млн. лв. ще бъдат инвестирани в социално предприемачество.

Над 70 млн. лв. са предоставени на Фонда на фондовете и могат да достигнат като кредити до младите хора, желаещи да започнат свой бизнес и да намерят предприемаческа инициатива, свързана със социалните услуги или с приобщаването на уязвимите хора към пазара на труда“, каза министърът.

Ректорът проф. Станимиров подчерта, че университетът се позиционира като „зелен“, социален и предприемачески ориентиран и това споразумение отваря нова врата за реализацията на студентите в администрацията.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *