Партньор на Проватон
 Цветан Цветанов – поредният фалшив „факел на промяната“!

Цветан Цветанов – поредният фалшив „факел на промяната“!

Сподели в

Павел Вълнев нямал амбиции в политиката, но не скрива големия си медиен апетит

Ако решим да влезем в сленга на Цветан Цветанов, ще напишем, че на 4 декември, петък вечерта разбрахме окончателно това, което имаме като републиканци за България и като журналисти, които работят за същите тези републиканци.

Хайде сега да преминем към превода на първото изречение. В ефира на нискорейтинговата телевизия Евроком лъснаха зависимости, които нека малко да поанализираме.

Политикът Цв. Цв., който има патологична зависимост към луксозните апартаменти в престижни столични квартали, изгражда огромна медийна мрежа. Узрял е, че политически битки се печелят със сайтове, с телевизии, с журналисти.

Това автоматично прибавя една единица към иначе не особено високото му IQ. Съвсем друг е разговорът какъв е моралът на българската журналистика.

Смени ли Сашо Диков посоката и отношението към Цветан Цветановия принос в политиката

Така гост на бореца за демокрация Сашо Диков беше заместник-председателят на новата Цветанова партия и митичен бизнесмен Павел Вълнев.

Името на 68-годишния Диков първоначално изненадва, защото наверемето точно той подкрепяше едни други журналисти, които извадиха на светло несъответствията между декларираните приходи, имотното състояние и луксозния начин на живот, който води Цветан Цветанов.

Но животът винаги може да ни изненада със своите превратности. Днес Диков е в компанията на одеозната Люба Кулезич и на бившия доносник на ДС Огнян Стефанов-агент Академик, които му бяха врагове и които от 12 години последователно са близо до хранилките на Цветанов. Паметливи припомнят, че Огнян Стефанов взе шестцифрена сума от Цветанов, за да създаде един злополучен парцал, наречен вестник „Торнадо“, който имаше за задача да залива с тонове помия и измислици всички опозиционни на ГЕРБ журналисти и най-вече критиците на вътрешния министър. Съвсем естествено торнадото на Стефанов скоропостижно се спомина и спря да излиза. Пишман издателят влезе в съда заради неизплатени заплати на служители, а дистрибутори и държавни институции разбраха, че в този си живот няма да им се издължи и също му заведоха тежки дела.

Това лирично отклонение има за цел единствено да припомня на читателите важни факти от най-новата ни история, за да може да се навържат процесите, които стават в медиите и политиката.

Така в студиото на независимия и неподкупен Сашо Диков гост бе мултимилионерът Павел Вълнев – този Граф Монте Кристо от Доспат, който също е очарован от републиканската перспектива на Цветан Цветанов, и който коментира така участието си в този нов проект: „Аз се финансирам сам, не искам някой друг да ме финансира и после да търси привилегии. Аз попитах и Цветанов дали има зависимости от Делян Пеевски, Ахмед Доган, ДПС или някакви олигарси, А ТОЙ КАЗА, ЧЕ НЯМА?!?!. Затова взех това решение, не е било лесно решение, по-малко време ще отделям на семейството си, децата си…“

Павел Вълнев (вляво) е щастлив, че Цветан Цветанов нямал зависимости

Докато извадим кърпичките, за да забършем просълзените си от тази искрена изповед очи и поглеждаме с надежда към новия спасител, изведнъж изскача сянката на партийния му шеф Цветан Цветанов, станал известен с акциите си като вътрешен министър, озаглавявани не особено талантливо лично от него или от медийните му съветници.

Сянката после преминава над парламентарната трибуна, откъдето същият силов министър обвини лекари от Горна Оряховица в убийство. Всички тези напъни на този изключително работлив човек, както обичат и до днес да ни го сервират пиарите му, струваха на българските данъкоплатци милиони от осъдителни присъди в Страсбург.

Изключително обидно е за българската политическа класа толкова семпъл като интелектуално обзавеждане човек да е фактор в политиката.

След поредната апартаментна сага, свързана с асансьори в хола и златните дръжки, Борисов нямаше друг ход освен да остави извън ГЕРБ „трудолюбивия партиен строител“.

Днес Цветанов опитва много евтино да извърти публиката и да пренапише историята и на тези събития.

Бедата му е, че всичко се случи прекалено скоро и хората помнят всичко!

Свидетели сме и няма как да ни преметне.

Затова твърде фалшиво звучат думите на Павел Вълнев: „Една от причините да се раздели с ГЕРБ са обвързаностите на партията с ДПС“.

Твърде примитивен опит да се скрие унижението от това, че лидерът ти е хванат докато е потопил пръста в бурканчето със сладкото. А и не е тайна, че му е било твърде сладко! 

Павел Вълнев – новият любимец на група журналисти

И понеже започнахме с интервюто на Павел Вълнев при независимия и неподкупен Сашо Диков, ще насочим вниманието ви към факта, че напоследък заместникът на Цветанов трудно смогва с медийните си изяви и това е проверимо. Наскоро бе интервюиран от журналистка, която караше такси, а след това мина и през сайт, представящ се за десен и финансиран от олигарх във фармацефтичния бизнес.

Никой обаче не му задава въпроса имал ли е проблеми с американското законодателство. Защото какъвто и отговор да получат, в Щатите всичко е много по-лесно проверимо, отколкото в България, където пренаписването на биографии е широко разпространено занимание.

Въпросите, които журналистите НЕ ЗАДАХОХА на Павел Вълнев, човекът, който финансира политическия проект на Цветан Цветанов, милионерът от Чикаго, бившият собственик на унищожената телевизия BIT, човекът, решил да промени България точно с втория човек на Борисов, който над десетилетие, заедно с ГЕРБ, правеше България да изглежда точно такава каквато е в момента, а сега най-нагло се отрича от миналото и обвинява хората с които беше рамо до рамо. А дали Цветанов един ден няма да постъпи по същия начин и с хората с които е сега, ха…?

На въпросите „откъде е първият милион“ на братя Вълневи – Павел Вълнев отговаря, като с приказката „Аладин и Вълшебната Лампа“ – „Дойдохме с едни 300 долара в джоба и хоп, след по-малко от 2 години имахме фирма с много камиони.“ И на тези отговори журналистите кимат възхитено с глава.

А ето истинските въпроси, които един адекватен и информиран журналист би трябвало да зададе:

  1. Г-н Вълнев, от разказите ви за началото на живота ви в Америка става ясно, че сте отишли там през 2002 г. на бригада и след това сте останали нелегално да живеете там. От разказите ви се разбира, че около една или две години сте работили като нелегални имигранти – като разносвачи на пици, охрана на паркинг, чистачи в хотели и сте карали камион.

Има известно разминаване в информацията за вас от медиите – едни казват, че сте започнали да карате камион през 2003 други през 2004 г. Но това е без значение. Вие споделяте, че ви е било трудно в началото да намерите работа, защото сте били без документи. В медиите се разказва, като се позовават на вас, че сте получили едногодишна американска виза през 2004. (Каква точно е била тази виза? Да не е била туристическа?) Но каквато и да е била, тя не би могла да ви бъде документ, на основата на който която и да е банка да ви даде кредит за първия камион! Първо, защото не сте натурализирани американци, второ, защото нямате никаква собственост или сериозни доходи с които да гарантирате кредита – а ако сте използвали американски кредитни карти – със сигурност лимитът им не е бил по-висок от няколкостотин долара – след като нямате кредитна история в САЩ.

Разказът ви при Диков, че през 2004 година вече сте имали 15 камиона, взети на кредит от банка от вече създадена ваша фирма, която сте разработвали от някакъв апартамент – като някой Бил Гейтс или Стив Джобс, звучи нереалистично. Разкажете за подробностите?

  1. Вие твърдите, че сте продали вашата телевизия, защото не сте видели потенциал в нея и защото не ви е носила доходи, а само разходи.

Продажбата обаче става, когато тя е вече 4-та по гледаемост телевизия в България и очевидно с огромен потенциал. Но всеки има право да продава каквото си иска, включително и вие.

Но вие в интервюто си при Диков дискретно се правите на неинформиран кой точно ви е купувачът? Само казвате, че телевизията са я „купили хора от властта, за да я унищожат.“ Искам да ви припомня, че тогава във властта втори такъв човек бе вашият бенефициент Цветан Цветанов, който е имал не една среща с вас в САЩ. Имате доста щастливи снимки с него в Чикаго…Та по вашите думи ГЕРБ и ДПС – като „властта“, са съсипали вашия бизнес, създаден с мнооооого труд от вас. Само че участник в това е и Цветанов, не ли? Или ако не пряк участник, то много информиран по въпроса – и за рекламния картел, от който се оплаквате и който уж не е позволявал да се рекламира при вас …. Не ли, г-н Вълнев?

  1. Как точно си представяте Цветан Цветанов да бъде “факелът на промяната” в България, след като допреди една година агитираше за ГЕРБ и беше инструментариумът на Борисов за действия, в които сега той същият обвинява ГЕРБ?

Не намирате ли това за абсурдно?

Човек над десетилетие като втора ръка на Борисов да бъде каквато и да е алтернатива? Ако не беше смешно, щеше да е тъжно!

Нали не искате да кажете, че сте по-наивен и от дете? Вие твърдите, че проектът ви е за честни и неопетнени хора. Не ме карайте да се търкалям от смях – гледайки Цветанов, чийто апартамент вие намирате за „скромен“. Може и да е такъв – никой не би го интересувал какъв е, ако можеше Цветанов да обясни обективния произход на парите и съмненията за търговия с влияние, за съжаление неглижирани от прокуратурата.

  1. И четвърто, последно – много преди продажбата на телевизията ви в нея се появи драстична промяна в редакторския уклон и знаковите и най-гледани журналисти и предавания един по един започнаха да изчезват…

Що тъй, г-н Вълнев? Нали никой не ви се е месил в бизнеса, пък изглежда по друг начин….

  1. И най-последно, пето – самият факт, че казахте в края на интервюто си с Диков, че членството ни в ЕС не ни е донесло нищо друго, освен че можем да пътуваме свободно, показва, че вие или сте дълбоко игнорантен, или много неподготвен за политик, или че просто нескопосно повтаряте думи на политически поръчители.

Каквото и да е то, вече като политик с претенции за реформаторство, бъдете готов да ви задават много повече въпроси от гореспоменатите.

Защото не всички българи в България и Америка пасат трева.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *