Партньор на Проватон
 Пасев: За жалост случаите на COVID-19 във Варна не намаляват, независимо от по-строгите мерки

Пасев: За жалост случаите на COVID-19 във Варна не намаляват, независимо от по-строгите мерки

Сподели в

Областният управител на Варна Стоян Пасев сподели последна информация за разпространението на COVID-19 на територията на гр. Варна и областта

“Общият брой на положителните лица за COVID-19 за периода 03-09.12 на територията на област Варна е 1936. Починалите са 67. Нямаме нови огнища на заразата.”

С тези данни започна днешния седмичен брифинг областния управител на гр. Варна Стоян Пасев.

“Заразените медицински специалисти са 60 – 18 лекари, 22 медицински сестри, друг медицински персонал – 20 души. Има едно починало медицинско лице”, допълни г-н Пасев.

“За жалост, предвид предприетите мерки, случаите във Варна и областта не намаляват. Надявам се от понеделник да се усети понижение”, сподели Пасев.

“Благодарни сме, че вече отвори и болницата в Девня, като по този начин се облекчи заетостта на леглата. Към момента /от 9ч. сутринта/ има свободни 67 легла на територията на област Варна, 4 от които за интензивно лечение”, уточни обласният управител.

“52-ма са настанените в болнични заведения от други области, включително и от Бургас. Положението в Шумен продължава да бъде тежко, откъдето са и повечето настанени в нашите болници”, каза в заключение г-н Пасев.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *