Партньор на Проватон
 Жените също гледат порно, но защо?

Жените също гледат порно, но защо?

Сподели в

Почти всеки мъж гледа порно, но през последните години броят на жените, които искат да гледат порно филми, се увеличава. Според последните изследвания, почти една трета от зрителите на PornHub и xHamster са жени, а броят на женската аудитория нараства, пише DW.

Неотдавнашно проучване на психолога Шон Макнебни и колеги от университета Валпараисо в САЩ установи връзка между женската сексуалност и порнографията. В проучването са участвали повече от 2400 жени от Съединените щати и Унгария, които са отговорили на въпрос за това как порнографията влияе върху сексуалното удовлетворение на жените и любовните отношения.

Резултатите показаха, че жените, които гледат порнография, са по-млади и по-добре образовани. Подобен резултат показа проучване на xHamster сред 100 000 души. Около 33,8% от жените, гледали порно, са били на възраст между 18 и 24 години. Около 60% от жените казват, че гледането на порно подобрява сексуалния им живот.

Какъв порнофилм искате да гледате зависи от вашия личен вкус и вашите желания и фантазии, а не от пола ви, казва Мадита Оминг от университета в Падерборн в Германия.

Връщайки се към биологията, Юнкер казва, че мъжете и жените имат различни стандарти, когато става въпрос за избор на партньор, тоест те имат различни фокуси. Ето защо те имат различен подход към порно филмите.

Мъжете са по-отзивчиви към визуални стимули като форма на тялото, лицето и здравето. Те искат млади партньори, които могат да имат деца и да се фокусират върху неща, които са ясни и лесно видими.

От друга страна жените са по-отзивчиви към докосване или говор. Те искат отговорен партньор, който да помага и да се грижи за децата.

Ето защо мъжете гледат повече порно филми. Юнкер казва, че това е част от нашата биология.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *