Партньор на Проватон
 3 стъпки за постигане на всяка цел

3 стъпки за постигане на всяка цел

Сподели в

Имаш ли мечти, които искаш да превърнеш в реалност? Може да изглеждат далечни и неосъществими, но с правилната настройка ще ги постигнеш. Трябват ти три неща: план, промяна на мисленето и общност, пише авторът на FORBES Сулайма Гурани.

Запиши плана си

Има нещо много силно в това да вземеш химикал и да запишеш плана си. Когато дефинираш ясно целите си за бъдещето и плановете за постигането на тези цели, ще постигнеш повече от тези, които не планират.

Какви са целите ти? Запиши си ги. След това си запиши стъпките, които трябва да направиш, за да ги постигнеш. Ако имаш много цели, напиши първо само една или две, за да набереш скорост. Поставянето на по-малки цели ще ти помогне по-бързо да се доближиш до мечтите си.

Бъди добър със себе си

Вътрешният ти диалог е също толкова важен за успеха ти, колкото поставянето на цели. Ти си отговорен за мислите си. Това, което си казваш, или ще подкрепи целите ти, или ще ги разбие. За да постигнеш мечтите си, бъди позитивен. Мисли конструктивно и не позволявай на песимизма да те разсейва.

На много хора им е по-комфортно да мислят негативно за успеха. Защо е така? Може би се страхуваш да кажеш, че искаш да си успешен, защото не искаш околните да ти се смеят или да те обвинят, че имаш високо мнение за себе си. Или може би не си сигурен какво искаш, така че отблъскваш идеята за успеха, защото не знаеш какво ще означава това за теб.

Анализирай тези мисли. Защо саботираш превръщането на мечтите си в реалност?

Твърде често прекарваме време в разговори за това какво не искаме или какво не можем да имаме. Тези мисли ни насочват в грешна посока. Щастливият живот е живот, който има посока, има смисъл и нещо, за което да работиш всеки ден.

Говори за целите си

Кажи на околните за мечтите и плановете си, особено на тези, които те подкрепят. Винаги ще има хора, които поставят под въпрос целите и мотивацията ти. Не се тревожи за тях. Вместо това търси хора, които те поддържат напълно. Подкрепата им ще действа като гориво за мечтите ти и ще повиши увереността ти.

Освен това когато обсъждаш идеите си с околните, поставяш мечтите си на преден план, а с категоричното им обявяване ги приближаваш до реалността.

Истината за целите

Истината за целите е, че понякога успяваш, а друг път се проваляш. Няма значение дали целите ти са да спреш да пушиш, да отслабнеш, да тренираш за маратон или да стартираш бизнес. Понякога провалът е стъпка, която предшества успеха.

Не се страхувай да промениш посоката или целите си. Когато се изправиш пред предизвикателство, пренапиши стъпките, като включиш какво е нужно за преодоляването на трудностите.  Потърси подкрепа от околните и си говори окуражаващи думи.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *