Партньор на Проватон
 Между 100 и 300 лв. социални помощи ще получат 115 варненци

Между 100 и 300 лв. социални помощи ще получат 115 варненци

Сподели в

115 варненци ще получат еднократни социални помощи, реши на днешното си онлайн заседание ПК „Социални дейности и жилищна политика”, съобщават от пресслужбата Общинския съвет във Варна за Moreto.net.

Сумите варират между 100 и 300 лева и се дават за задоволяване на възникнали жизнени, образователни и комунално-битови потребности. Гласуваните средства са в размер на общо 17 950 лв.

Отпускането на еднократна помощ в рамките на календарната година не е единственият начин за подпомагане на хората, които се нуждаят от подкрепа, бе изтъкнато на днешното заседание.

„Вследствие на сключено споразумение с Агенцията за социално подпомагане ние предлагаме топъл обяд на хора в нужда. Освен това беше увеличен и капацитетът на обществените трапезарии, където допълнително бяха обхванати около 150 човека. По другите програми за патронажна грижа също се подпомагат лицата, така че отпускането на еднократна помощ не е единственият финансов ресурс за подкрепа на нуждаещите се лица. Има и други форми на подпомагане и ние ги използваме. Смятам, че на този етап сме обхванали голяма част от населението и сме им оказали нужната подкрепа към момента“, каза пред съветниците Таня Василева, директор на общинската дирекция „Социални дейности”.

Тя допълни, че общината е финансирала в размер на 7 000 лв. раздаването на 300 семейни хранителни пакета, което също е вид подкрепа на нуждаещите се в този труден момент.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *