Партньор на Проватон
 БСП настръхна срещу Нинова заради изключването на другар “на подпис”

БСП настръхна срещу Нинова заради изключването на другар “на подпис”

Сподели в

БСП настръхна срещу ръководството на партията в лицето на Корнелия Нинова и шефа на Общопартийната контролна комисия (ОПКК) Емил Войнов след изключването на депутата Иван Иванов, от структурите на Столетницата. Вчера пресцентърът на левицата излезе със съобщение, че той вече не е част от партията, а решението е било взето след предложението на т.нар. Другарски съд. Още в събота обаче започнаха критиките срещу него, защото според запознати то е било прието “на подпис”. А подписка така и не се била появила.

Самият Иванов обясни в профила си във фейсбук няколко часа след съобщението от “Позитано”20, че до момента органи на реда не са се свързвали с него и не знае дали е заведено срещу него.

От друга страна, все повечето противници на Нинова са на мнение, че решението, взето вчера за изключването на Иванов, няма да издържи, защото настоящият състав на Националния съвет не е легитимен. Както ви информирахме, досега са минали 2 заседания в Софийския градски съд, на които новото ръководство на БСП не успява да докаже, че всички процедури за свикването на 50-я юбилеен конгрес, който избра пленума и утвърди избора на Нинова за втори мандат, са спазени. Шефката на червените побърза да обяви новината за “фалшива”, въпреки че окончателната развръзка за регистрацията на ръководството тепърва предстои – на 15 декември. Ако и тогава съдът откаже да го впише, на “Позитано” 20 трябва да се върне старият състав на пленума, където глас имат и лица като Сергей Станишев, Георги Пирински и Михаил Миков, отпаднали от новия НС.

А ето и как е бил изключен Иван Иванов от БСП! Вижте машинациите на Корнелия Нинова подкрепени с документи.

Писмо до членовете на Националния съвет за начина, по който е било взето решението за изключването на депутата Иван Иванов от БСП в събота, ядоса широкото партийно ръководство.

От документа става ясно, че народният избраник действително е бил отстранен “на подпис”, но самата подписка и досега не е предоставена.

Научихме, че дори дясната ръка на шефката на червените Корнелия Нинова – Румен Овчаров, е отказал да положи парафа си върху това решение. 

Иначе то било взето с гласовете, неприсъствено, на 113 членове на пленума, 7 били открито “против”, а осем се въздържали. Четирима, сред които и Овчаров, са отказали да участват в подписката, а 16 не са били “на линия” за нея, а само за първото гласуване по дневния ред на дистанционния пленум.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *