Партньор на Проватон
 Продължава кампанията „Залеси Варна“ – днес садят в Тополи

Продължава кампанията „Залеси Варна“ – днес садят в Тополи

Сподели в

Продължава кампанията „Залеси Варна“, организирана от Община Варна и сайта Гората.бг. Идеята на инициативата е да бъдат засадени първоначално 4000 дръвчета.

Всички желаещи могат да се включат на 5-ти декември (събота) в село Тополи и на 7-ми декември (понеделник) в село Каменар. В село Звездица кампанията ще се проведе от 7-ми до 9-ти декември. Необходимо е желаещите да си носят инструменти за работа – лопата и мотика.

В село Каменар залесяване е предвидено край главен път с. Каменар – с. Куманово; път ДГ „Боров кът”; ДГ „Боров кът”; ул. „Бреза“; край детските площадки на ул. „Цар Симеон I“ и ул. „Княз Борис“; ул. „Хан Кардам“; ул. „Хан Аспарух“; в района на ОП БК Варна; в близост до църква „Св. Параскева“ в селото; ул. „Цар Симеон I“. Лице за контакт: Румяна Димитрова, 052/671055.

В село Тополи залесяване ще има в централния парк, в парка на ул. „М. Стоянов“, край стадиона, обръщача, както и по улиците „Йордан Николов“, „Овчага“, „М. Стоянов“. Лице за контакт: 0894838660, Емилия Драганова.

В село Казашко са засадени 170 дръвчета от доброволци и представители на администрацията.

В районите „Владислав Варненчик“ и „Аспарухово“ са посадени над 450 фиданки. А в район „Младост“ в училища и детски градини засадиха общо 375 дръвчета.

 

 

 

Всеки, който иска да сподели снимки от участието си в кампанията „Залеси Варна“, може да я изпрати във Фейсбук с хаштаг #ЗалесиВарна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *