Партньор на Проватон
 Цветан Цветанов търси конфликт с ДПС! Заиграва играта на АТАКА и Христо Иванов за да вдига рейтинг

Цветан Цветанов търси конфликт с ДПС! Заиграва играта на АТАКА и Христо Иванов за да вдига рейтинг

Сподели в

Цветан Цветанов не пропусна да заиграе старата игра на АТАКА и Христо Иванов и напоследък усилено търси публичен конфликт с ДПС, за да вдигне рейтинга на партията си „Републиканци за България“, като последен напън. Сега социологически проучвания показват, че за него ще гласуват не повече от 1% от избирателите, което е далеч под чертата на прага за влизане в Народното събрание.

Последната акция на изгонения от ГЕРБ беше в Гурково преди 3 седмици. Там местният бизнесмен Кольо Атанасов, собственик на фирмата „Булметал“, е във война с кмета на града Мариан Цонев. Враждата им е дългогодишна. Атанасов твърди, че ромски тартори го посещавали преди избори, за да искат 600-те му работници да гласуват за ДПС. Записал ги с телефона и подал сигнал в полицията, но нищо не излязло от това. На последните избори Мариан Цонев спечели надпреварата с 16 гласа разлика пред кандидата на ГЕРБ Иван Иванов. След това кметът започнал акция по премахване на незаконни постройки, собственост на Колев и фирмата му.

Усетил, че има хляб и потенциал в тази история, Цветанов организирал няколко души от партията си и пристигнал на място в Гурково. Речта му пред тях дори беше публикувана във фейсбук профила му. Там Цветанов говори за монопол на ДПС и как само той, а не ГЕРБ, може да защити хората, за да не загубят работата си.

Павел Вълнев – заместникът на Цветанов в партия „Републиканци за България“ (вляво), с брат си Румен

В същото време зам.-председателят на „Републиканци за България“ и един от спонсорите Павел Вълнев обикалял родните си Родопи, за да се среща с хората и да ги убеждава, че той и Цветанов ще ги освободят от ДПС. Вчера пък излезе с интервю по ТВ1, където ояснява надълго и нашироко колко бил богат и как искал да инвестира в България, но институциите не работели и как те със Цветанов щели да сложат края на Прехода в България.

Любителят на луксозните апартаменти Цветанов пък не пропускал възможност в разговорите си с хората да опакова заедно ГЕРБ и ДПС и да се разграничи от тях в желание да спечели последователи.

„Тази роля успешно изиграха Атака и после ГЕРБ, но влиянието на ДПС си остана“, категорични са в движението на Доган, където не се притесняват от акциите на Цветанов и Вълнев.

Слабата подкрепа за партията на Цветанов обезкуражила малкото му реални последователи, научи „Галерия“ от присъствал на едно от събранията в страната и навсякъде имало отлив, но естествено това се пазело в дълбока тайна. Лидерът обаче уверявал останалите, че републиканците са в подем след победата на Джо Байдън в САЩ и това ще се отрази и на неговата партия.

За да задържи и малкото си последователи Цветанов упорито обеснявал, че се подготвял за визита в Белия дом след Нова година, която щял да разгласи шумно и отново да се представи за силния човек на янките у нас.

Според запознати с контактите му в САЩ обаче ролята му е силно преувеличена и не е ясно дали администрацията на Байдън ще поеме риск да заложи на куция кон. Имагинерните връзки на Цветанов с Демократическата партия били по-скоро плод на неговата фантазия.

Възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров“ имал епизодични контакти с кръгове от ниските нива на партията, издигнала новия президент Байдън.

Според анализатори зад граница почти сигурно било, че хората на новия американски президент щели да заложат у нас на кръговете около известния политолог Иван Кръстев и „Отворено общество“, и естествено на вече доказаният дългогодишен партньор на САЩ – ГЕРБ.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *