Партньор на Проватон
 Хотелиери от Варна осигуряват топъл обяд за 100 медици на първа линия

Хотелиери от Варна осигуряват топъл обяд за 100 медици на първа линия

Сподели в

Хотелиери от Варна се обединяват в благородна кауза. Те ще осигуряват благотворително вкусна храна за 100 медици на първа линия в морската столица, съобщи за Varna24.bg областният управител Стоян Пасев.

Инициативата е на БХРА и в нея участват членове от Съюза на хотелиерите и Съюза на собствениците в “Златни пясъци” и “Св. Св. Константин и Елена” във Варна, коментира за медията ни Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите в “Златни пясъци”.

“50% от хората, които даряват средства и продукти са собственици на хотели, които въобще не са работили през изминалия сезон и също са в затруднено положение. Това говори за силата на морала, отговорността и съпричастността на колегите в бранша, които заслужават безкрайно уважение за жеста, който правят”, коментира Георги Щерев.

Стана ясно, че топлият обяд ще бъде приготвян в заведение, което се намира в пределите на Морско училище, а средства и продукти за това са предоставени от хотелиерите в двата курорта. Разносът ще бъде извършван от ОП “Ученическо и столово хранене”, допълни още Стоян Пасев.

Инициативата е в подкрепа на медиците от ковид отделенията в 7 варненски болници, сред които и Инфекциозна клиника.

Георги Щерев призова не само своите колеги да откликнат според възможностите си на благородната кауза, а и всички граждани, които имат възможност, да се включат в инициативата. Съвсем скоро ще бъде обявена и банкова сметка, по която всеки ще може да внесе дарение за подпомагане на доброто начинание.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *