Партньор на Проватон
 Продължават протестите на кондукторите от “Градски транспорт” Варна

Продължават протестите на кондукторите от “Градски транспорт” Варна

Сподели в

Продължават протестите на кондукторите от Градски транспорт Варна, съобщиха за Varna24.bg от Автономна Работнческа Конфедерация (АРК) – Варна, която подкрепя протестите. Публикуваме информацията, изпратена до медията ни, без редакторска намеса:

“След серия от събрания на транспортни работници последните дни бе взето решение за начало на кампания срещу съкращенията и произвола в Градски Транспорт – Варна.

Сряда от 16:00 часа пред Младежки Дом (Орбита) във Варна излизаме на протест срещу масовите съкращения в Градски Транспорт по време на криза. Исканията ни са:

Отлагане на съкращенията в предприятието до края на извънредното положение и общата пандемична ситуация;

Ръководството да се ангажира с точен брой работници, които ще бъдат назначени в ТАСРУД;

Ръководството да се ангажира с безплатна преквалификация и осигуряване на заетост за останалите работници извън нужните за ТАСРУД бройки или парично обезщетение в размер на 3 /три/ брутни заплати.

Освен протестните действия, работниците от Градски Транспорт ще преминат към колективни индустриални действия срещу готвените съкращения, като кондукторите ще преустановяват работа за по час, сутрин и следобед в час пик. Те са подкрепени и от част от шофьорите.

Започва и подписка в предприятието в подкрепа на исканията на протестиращие, която ще бъде внесена в Общината и в ръководството на предприятието”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *