Партньор на Проватон
 И Борислав Гуцанов съди Кирил Добрев за обида

И Борислав Гуцанов съди Кирил Добрев за обида

Сподели в

Добрев си самонанесе тежки репутационни щети не само в партията, а и в публичното пространство, което го занулява изобщо като играч в политическия небосклон, където звездата му на „глезеното дете на партията“ угасна

Второ съдебно дело срещу Кирил Добрев е на път да превърне неуспелият кандидат за председател на БСП в постоянен клиент на Темида. И двете дела са за обида и то към партийни другари, което превърна Добрев в персона нон грата в редиците на социалистите.

След Евгений Белий и варненският лидер Борислав Гуцанов съди Кирил Добрев за недопустимо отношение.

Първият иск срещу Добрев за уронване на доброто име и престижа подаде партийният член Евгений Белий, на когото загубилият лидерското място в партията посегна физически и отправи ругатни и то в партийната централа на „Позитано“ 20 през юни т.г. Грозната разправия, стигнала до физически сблъсък, стана публично достояние, след като изтече видео, откъдето се видя недопустимото поведение на Добрев.

За нанесена публична обида на Борислав Гуцанов, председател на БСП – Варна, Добрев също е призован и трябва да се да се изправи пред Варненския административен съд по наказателно производство в началото на декември, стана ясно през последните дни.

Добрев е обвинен, че е нарекъл другаря си “тумор, който трябва да бъде изрязан”, научи Епицентър.бг. Това се е случило в средата на септември м.г., когато след заседание на Националния съвет на БПС той излязъл пред медиите на “Позитано” 20 и нагрубил Гуцанов по недопустим начин „Гуцанов е явление в БСП, което това ръководство се опита да прекрати. Това явление е влязло много сериозно, то е като тумор в БСП”. После осъзнал какво е направил и казал: “Май се изтървах!” – “Извини се тогава!”, призовал го Гуцанов. Но Добрев не направил това и сега се изправя пред съда за нанесена обида.

Неуспелият кандидат за лидер обаче се опитал да направи всичко възможно, за да не получи призовката за делото, разказват запознати и уточняват, че пет пъти не е откриван на домашния си адрес от разносвача на призовки. Нещо повече – два пъти, по различни причини, Добрев не се явил в съда.

Новата, трета дата, насрочена от Варненския административен съд, е 9.12.2020.

На същата дата Кирил Добрев е призован като подсъдим и по другото дело – за извършване на престъпление към съпартиец, но в Софийския районен съд, където ищец е Евгений Белий.

Така на 9 декември Добрев трябва да отговаря за арогантното си поведение по две дела – в София и във Варна.

Седмица преди това обаче, все още не е ясно на кое от двете ще се яви и дали отново няма да намери повод за отлагане на наказателните производства срещу него.

При всички случаи е ясно, че Кирил Добрев се опитва да възпрепятства правосъдието, където възмездие търсят двама негови съпартийци. Това нявява съмнения, че разделилият се с илюзията да лидерства в БСП пренебрегва българския съд и вероятно има силни притеснения относно невинността си – иначе би се явил с чиста съвест, коментират членове на партията, следящи развоя на делата.

Другото не по-малко ясно е, че Добрев си самонанесе тежки репутационни щети не само в партията, а и в публичното пространство, което го занулява изобщо като играч в политическия небосклон, където звездата му на „глезеното дете на партията“ угасна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *