Партньор на Проватон
 Сдружение апелира варненци да изпратят коледен подарък на непознато дете

Сдружение апелира варненци да изпратят коледен подарък на непознато дете

Сподели в

Варненското Сдружение „Милосърдие за теб” апелира варненци да изпратят коледен подарък и да зарадват децата, с които неправителствената организация работи. Децата, към които е насочена кампанията, са близо 200 от 6 варненски училища на възраст от 10 до 18 години. Те са предимно от уязвимите социални групи, от бедни семейства, има деца с един родители или отглеждани от баба и дядо и рядко получават подарък за какъвто и да било празник, каза за радио Варна директорът на сдружението Силвия Бакалова.

Организаторите апелират подаръците да са нови, а не втора употреба, каквито децата най-често получават. Те се разпределят според възрастта и пола на детето и се дават на родителите, които ги подаряват на Коледа от свое име. За по-малките деца подходящ подарък е топка за футбол, волейбол или баскетбол, комплект за рисуване, нова дреха, книга, малка чанта или меки чорапи. За тийнейджърите – комплект с тоалетни принадлежности, ръчен часовник, дреха, малко бижу, портмоне.

Има и деца със специални образователни потребности, които се нуждаят от по-специален подарък. За тях е подходящо дидактична игра под формата на пъзели, дървени кубчета и др., като е добре преди да бъде купен подаръкът, дарителят да се свърже с организаторите, за да получи точна информация.

Подаръците могат да бъдат изпратени до 10 декември на адреса на Сдружение „Милосърдие за теб“, който е в кв. „Владиславово” блок 55, вход 1, на партера или чрез куриерска фирма до съответния им офис в квартала.

От сдружението се обръщат с апел към всички учители във Варна да се свържат с тях, ако имат в тяхното училище деца от семейства в нужда, за да могат да помогнат и на тях чрез коледната кампания, която за поредна година организират.

До момента 52 варненци са изпратили подаръци за кампанията на сдружението.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *