Партньор на Проватон
 Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд “Култура“

Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд “Култура“

Сподели в

Председателят на ПК “Култура и духовно развитие” към Общински съвет-Варна адв. Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд “Култура”. Тя беше избрана за председател на проведеното на 26 ноември пето за 2020г. заседание на Съвета.

Във фокуса на срещата бяха Насоките за кандидатстване по направленията на фонда за 2021г. Предвижда се “Фестивали и конкурси”, “Творчески проекти” и “Публики” да останат със същите параметри, наложили се от реалностите през пандемичната 2020г. – със значително намален процент на собствено финансиране от кандидатстващите лица.

Направление “Национално и международно сътрудничество”, което през настоящата година остана неактивно, ще бъде възстановено предвид очакванията следващата година да предложи в

©

ъзможности за по-широк реален обмен и представяне на културни продукции. Обмисля се и включването на нови тематики за разширяване на направленията с комплексен надкултурен ефект след изпълнението.

Насоките за кандидатстване по направленията на фонда предстои да бъдат разгледани от ПК “Култура и духовно развитие”, след което ще бъдат внесени за приемане от Общинския съвет.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *