Партньор на Проватон
 Инж. Златев : Никой от съкратените кондуктори няма да остане без доходи, някои са пенсионери, други отиват на борсата

Инж. Златев : Никой от съкратените кондуктори няма да остане без доходи, някои са пенсионери, други отиват на борсата

Сподели в

Никой от кондукторите в “Градски транспорт” Варна, които предстои да бъдат съкратени, няма да остане буквално на улицата и без доходи, както твърдят протестиращите. Това заяви за Varna24.bg управителят на дружеството инж. Злати Златев.

Той обясни, че по Кодекса на труда всеки от съкратените може да се регистрира в Бюрото по труда, откъдето месеци наред да получава обезщетение. Отделно към Бюрото всеки може да се запише в курсове за преквалификация, за да успее по-лесно да си намери нова работа, след като не е ясно колко от кондукторите ще бъдат наети във фирма ТАСРУД.

Златев допълни, че не е малък броя на хората в пенсионна възраст, които също няма да останат без доходи, защото все пак получават пенсия.

“Що се отнася до искането да бъдат изплатени по три брутни работни заплати при съкращението, това съществуваше преди десетина години, но отпадна и нямаме законно основание за това.

Не сме ние хората да се занимаваме със социалната политика на държавата. Що се отнася до това дали съкращенията ще са след три или четири месеца, няма за кога да отлагаме и нищо няма да се промени. Промените, които изисква ЕС, трябваше да се случат още през 2013 г., от тогава ги отлагаме. Дойде момента да се изпълнят тези условия”, каза инж. Златев.

Той допълни, че трудовите възнаграждения на всички работещи в дружеството са изплатени и не трябва да има повод за напрежение.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *