Партньор на Проватон
 Започва есенна кампания “Залеси Варна“

Започва есенна кампания “Залеси Варна“

Сподели в

Започва есенно залесяване във Варна, което стартира първоначално с 4000 дървета. Инициативата “Залеси Варна“ е на Община Варна и на екипа от сайта Гората.бг, откъдето са осигурени безплатно фиданките. Определени са различни терени за новите дървета в районите “Аспарухово“, “Владислав Варненчик“, както и в селата Каменар, Казашко, Тополи.

От събота – 28.11.2020 г., всеки гражданин, който иска да посади дърво, може да се включи в кампанията, след координиране на времето и мястото с представители на администрациите в районите и селата. Необходимо е всеки да си носи инструменти за работа -лопата, мотика, а работата на терен ще се извършва при спазването на всички мерки за безопасност.

До седмица предстои ново зареждане с черен бор, явор, акация, цер, бял бор. Успоредно с това продължава засаждането на декоративни дървета по улиците и парковите зони в морската столица от фирмите по озеленяване, с които Община Варна има сключени договори.

В кампанията “Залеси Варна“ се включват и много учебни заведения. В район “Владислав Варненчик“ ще участват 5 детски градини, 1 детска ясла и 3 училища. В район “Младост“ в кампанията се включват  11 детски градини, 2 детски ясли, 9 училища и Трети корпус на Икономическия университет. Всички учебни заведения отговарят за организацията на залесяването на своите терени.

Район “Владислав Варненчик“ – залесяване в местност Ментешето, срещу бл. 404 и бл. 405. Лице за контакт: Павлина Гаврилова 052/575718, 0882255955

Район “Аспарухово“  – залесяване на ул.“Моряшка“- над бл.30  на източния охранителен канал, до детската площадка.  Лице за контакт: Ивайло Маринов, кмет на район “Аспарухово“, тел.: 0899986663

Село Тополи – залесяване в централния парк, в парка на ул. “М. Стоянов“, край стадиона, обръщача, както и по улиците “Йордан Николов“, “Овчага“, “М. Стоянов“. Кампанията започва на 30.11.2020 г. и ще продължи до изчерпване на фиданките. Лице за контакт: 0896838660, Емилия Драганова.

Село Казашко – залесяване на крайезерния парк ще започне на 01.12.2020 г. и ще продължи до 06.12.2020 г.  Лице за контакт – Гергана Петкова, кмет на с. Казашко, тел.: 0889317930

Село Каменар – залесяване край главен път с. Каменар – с. Куманово; път ДГ “Боров кът”;  ДГ “Боров кът”; ул. “Бреза“; край детските площадки на ул. “Цар Симеон I“ и ул. “Княз Борис“; ул. “Хан Кардам“; ул. “Хан Аспарух“; В района на ОП БК Варна; В близост до църква “Св. Параскева“ в селото; ул. “Цар Симеон I“. Лице за контакт: Румяна Димитрова, 052/671055

Всеки, който иска да сподели снимки от участието си в кампанията “Залеси Варна“, може да я изпрати във Фейсбук с хаштаг  #ЗалесиВарна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *