Партньор на Проватон
 5 нереалистични очаквания, които съсипват брака ви

5 нереалистични очаквания, които съсипват брака ви

Сподели в

Напълно нормално е да имаме очаквания от връзката си. Трябва да сме наясно какво искаме от нея, от живота, с какво не сме съгласни и с какво не бихме направили компромис. Понякога обаче някои от очакванията ни са твърде нереалистични и могат да попречат на щастието ни, както и на връзката или брака ни. Дори могат да ги съсипят. Ето как.

1. Очаквате сексът да е всеки ден.

Това би било голям проблем, ако имате подобни очаквания. По отношение на брака сексът все се споменава като брачно задължение. Желанието за интимност е всичко друго, но не и задължение. Ако очаквате това да се случва ежедневно, нито вие, нито партньорът ви ще се чувствате истински щастливи. Приемете нещата реалистично.

2. Очаквате, че половинката ви ще изразява чувствата си като вас.

Мъжете и жените генерално се различават по много показатели. Жените са емоционални същества, които реагират бурно, изразяват чувствата си емоционално и приповдигнато, склонни са да говорят за емоциите си, като очакват същото от мъжете. Мъжете обаче са далеч по-сдържани. Те рядко обичат да описват какво точно чувстват. Ако очаквате романтични излияния върху розова хартия за писма ще останете разочаровани. Мъжете умеят по-скоро да показват чувствата си. Важно е да се научите да ги разбирате.

3. Правите приятелите и семейството си приоритет.

Една връзка или брак няма как да просъществуват дълго и щастливо, ако отношенията между партньорите не са поставени на първо място. Ако ваш приоритет винаги са вашите собствени близки и приятели, това ще нагнети напрежение във връзката ви и в даден момент ще я съсипе.

4. Допускате, че мъжът ви сам ще поеме инициатива за „мъжките“ неща.

Много жени предполагат, че мъжете им непременно ще се хвърлят да поемат мъжката част от отговорностите вкъщи, но това невинаги е така. Ако натяквате непрекъснато на човека до себе си какво трябва да свърши и какво не е свършил, това все някога ще се отрази на връзката ви и ще започне да я отравя. Балансирайте очакванията си и бъдете умерени в домашните правила.

5. Очаквате неговата представа за свободно време да съвпада с вашата.

За да е здрава една връзка, както и бракът, двамата партньори трябва да са наясно, че както има съвместни дейности, които правят като двойка, така е добре да има и време за прекарване поотделно. Ето защо не бива да ви плаши, ако вие и съпругът/ партньорът ви имате известни различия в интересите си и имате нужда да прекарвате свободното си време по различен начин.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *