Партньор на Проватон
 Пада възрастовата граница на починалите от COVID-19 във Варненско

Пада възрастовата граница на починалите от COVID-19 във Варненско

Сподели в

Нови гнезда на заразата са се появили във ВВМУ и в две военни поделения

Пада възрастовата граница на жертвите на COVID-19 във Варна и региона. 56 души са загубили битката с коронавируса за седмица, като сред тях има и хора под 70-годишна възраст. Това каза областният управител на Област Варна Стоян Пасев по време на брифинг, на който бяха оповестени данните на РЗИ за ковид-обстановката, предаде Радио Варна.

1740 човека са новите установени носители на инфекцията. О тях 303-ма са настанени за лечение в болнични заведения, 1437 души се лекуват в домашни условия, обобщи Пасев. 56-ма медици са се заразили с COVID-19 – 22-ма лекари, 22-медицински сестри и 20 друг персонал. Към 9 ч. сутринта незаетите легла в болниците са 48, за интензивни грижи – 4, каза още Пасев, като уточни, че обстановката се променя динамично. За това правим този частичен локдаун, за да можем да удържим легловата база, категоричен е той.

Нови гнезда на заразата са се появили във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и в две от военните поделения във Варненско, съобщи още Пасев. Заразените са основно курсанти, уточни той.

8 училища са вече затворени. Няма болни деца в детските градини, само персонал.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *