Партньор на Проватон
 Какво точно работи Цветанов при братя Вълневи?

Какво точно работи Цветанов при братя Вълневи?

Сподели в

Евроатлантика трябва да отговори на въпроса защо е получавал пари от бизнесмените

Куп въпроси, мистерии и неясноти се стовариха върху новоизлюпената партия на Цветан Цветанов веднага след учредяването й в края на септември. Възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров” обяви помпозно раждането на проекта, като заяви, че на предстоящите избори ще спечели 450 хиляди гласа, и продължи обиколката си из страната, за да привлича в редиците отлюспени или изхвърлени от ГЕРБ и дори от БСП неуспели политици.

Неизненадващо заместник-председател на партията му стана бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев, който заедно с брат си Румен тръгва от Доспат и завърта мощен бизнес  с транспортна фирма отвъд океана.

Комбинацията Цветанов – братя Вълневи е прелюбопитна  и поражда куп въпроси. Как и кога се ражда тяхната дружба и доколко е безкористна? Наистина ли милионерът Павел Вълнев е толкова запленен от евроатлантическите ценности на Цветанов, та се обвързва с политически проект в родината си, когато банковите му сметки се пълнят редовно и добре в Америка? Кой на кого и защо е задължен? Как всъщност се финансират Цецовите „Републиканци”?

Самият Цветанов за първи път донякъде повдига завесата на техните отношения в телевизионно интервю за Би Ти Ви в края на миналата година. В един момент той казва: „И в Чикаго, и във Вашингтон имах и чисто служебни ангажименти с дейността ми като работещ в една фирма, която е свързана с двама от най – успелите българи в Чикаго. Работя към тяхната компания”.

Макар да не споменава фамилията Вълневи, за всички става ясно, че Цецо, който в зората на кариерата си казваше, че най-доброто, което може да прави, е да тича, говори за собствениците на транспортна фирма и логистичен център оценявани на близо 300 млн. долара според собствените им думи.

Братята първоначално се трудят като шофьори в страната на неограничените възможности и очевидно полагат достатъчно усилия, за да станат милионери. По интересно в случая е с каква експертиза Цветанов е бил назначен във фирма на Вълневи? Транспортната компания на братята притежава множество тирове, за които бившият вътрешен министър трудно би могъл да има каквито и да е познания. Съмнително е да се повярва, че е специалист по двигатели или е наясно с особеностите на джипиес системите, с които са оборудвани превозните средства.

Тезата, която е най-логична е, че тези 300 млн. са всъщност изкараните зад граница пари на Цветанов спестени още от времето на вътрешен министър до изгонването му от ГЕРБ през април 2019-та г., но всичко това много трудно може да бъде доказано дори и чрез поредица от проверки и ревизии на фирмите на братята.

Припомняме ви, че Цветан Цветанов премина през няколко ревизии и съдебни дела от които той излезе невредим, но това че нито за шестте апартамента, нито за свръх луксозния си апартамент с асансьор в хола Цветанов доказа доходи с които би било нормално да си ги позволи остави у хората един горчив привкус, че все пак има “хора на които им се разминава защото са в политиката”! 

Точно тази трайно негативна нагласа в обществото срещу Цветанов ще го превърне в политически труп, подобно на Лютви Местан!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *