Партньор на Проватон
 Здравният министър във Варна: Имената на хора като проф. Чирков се изписват със златни букви на небето!

Здравният министър във Варна: Имената на хора като проф. Чирков се изписват със златни букви на небето!

Сподели в

Здравният министър Костадин Ангелов пристигна днес за поклонението пред иконата в родната кардиология проф. Александър Чирков.

“България загуби един от най-добрите си лекари, проф. Чирков. Той беше основоположник на кардиохирургията в България. На такива хора имената им се списват със златни букви на небето, а целият му живот е един учебник, който всеки един български лекар трябва да прочете и да изучава много внимателно.

Той успя в този прагматичен свят по неговия си начин да съумее да вплете в едно име и медицината, и вярата в Бог, за да свърши чудеса на земята. В буквалния и в преносния смисъл с неговата грижа за човешкото сърце той ни остави изключително ценни съвети как да живеем и как да се грижим за себе си. Защото накрая остава само любовта ни.

Говорих с кмета на София, Йорданка Фандъкова, и ще предложа на името на проф. Чирков да бъде кръстена улица в столицата, за да може всички хора, които минат от там да знаят, че това е един велик лекар “, каза Ангелов.

Той заяви категорично, че е пристигнал във Варна само и единствено за да отдаде почит на проф. Чирков и няма да коментира други теми.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *