Партньор на Проватон
 Докъде стигна ремонтът на пътя за Кабакум?

Докъде стигна ремонтът на пътя за Кабакум?

Сподели в

Живущите в СО “Ален мак” и “Кабакум” потърсиха отговорност от Община Варна за неизвестността около завършването на стартиралия преди повече от половин година проект

Пътят от т.нар. “Дървен мост” до разклона за хотел “Ной” съвсем скоро ще придобие вид, който заслужават всички, живеещи в района. В момента се полагат няколко слоя асфалт, поставят се и бордюри. Към момента уличното осветление не работи, установи репортерска проверка на Радио Варна, но с приключване на ремонтните дейности, се очаква и това да се случи.

Припомням, че преди месец хората от СО “Ален мак” и местност “Кабакум” потърсиха отговорност от Община Варна за затварянето на пътя и неизвестността около завършването на стартиралия проект. Тогава, зам.- кметът Христо Иванов увери, че се очаква работата по Лот 3 да приключи до средата на номеври, като отсечката ще бъде възстановена и асфалтирана.

Друг интересен момент се появява на дневен ред. Въпрос, който е отправен от общинския съветник Стела Николова на 31.10.2020г. по Закона за достъп до обществена информация, и той е – кога и какви геоложки проучвания са правени в района преди да стартират ремонтните дейности по проекта? Според Закона, отговор трябва да бъде получен в 14-сет дневен срок, припомни пред Радио Варна Николова, че такъв към момента не е получен. Нейното запитване е било отправено и по време на постоянна комисия “Благоустройство и комунални дейности”, отговор също липсва.

Припомням, че участък “Лот 4” е спрян от Строителен надзор заради проблеми по трасето. Предстои проектантът да прецени как ще бъде изпълнен проектът. Там трябва да се извърши хоризонтален сондаж. За целта е подготвена траншея, в която да бъде направена шахта, която да послужи за извършването на сондажа, обясни Иванов. Проектът е спрян именно поради причината, че при сондажните дейности е била достигната една от къщите. Предприети са действия с цел обезопасяване на имущестото на хората.

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *