Партньор на Проватон
 Борисов и Каракачанов гласят предизборна коалиция “ВМРО+”. Марешки влиза в схемата?!

Борисов и Каракачанов гласят предизборна коалиция “ВМРО+”. Марешки влиза в схемата?!

Сподели в
Бойко Борисов и Красимир Каракачанов готвят изненада за Корнелия Нинова – гласят предизборна коалиция “ВМРО+”. 
ВМРО увеличи двойно рейтинга си заради твърдата позиция против стартиране на преговорите на Република Северна Македония с ЕС.
Заедно с НФСБ партията на Каракачанов има над 8% подкрепа. Борисов и Каракачанов обаче редят схема и с “Воля” на Веселин Марешки,  а това прави над 10%.
“Марешки вече не атакува Каракачанов, преговорите вървят”, коментира депутат от “БСП за България”, който се готви да напуска групата и да се включи в новата коалиция заедно с други отцепили се преди това.
“ВМРО+” ще привлича и корпоративен вот с мощно финансиране от оръжейни фирми и морски бизнес, за да има 25-30 депутати и заедно с ГЕРБ/СДС да формира управленска коалиция.
ВМРО, НФСБ и “Воля” в коалиция имат реални шансове за два мандата във Варна, а това ще направи битката в многомандатния район гореща.
ГЕРБ ще се бори за 5-6 мандати в коалиция със СДС, партията на Слави Трифонов може да вкара 2-3 депутати, ако се потвърдят очакванията, че ще вдигне изборна вълна, десните ще имат мандат, ДПС традиционно има депутат от Варна, БСП планира 3-4. 
По тази предизборна аритметика на щабовете мандатите излизат повече от 14-те на Варненския многомандатен избирателен район, а това може да направи кампанията много остра.
bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *