Партньор на Проватон
 Без кондуктори във Варна от началото на следващата година

Без кондуктори във Варна от началото на следващата година

Сподели в

276 кондуктори от “Градски транспорт” – Варна ще получат едномесечно предизвестие за съкращаване на 1 декември, а от 1 януари 2021 г. вече няма да има служители на тази длъжност, съобщи управителят на дружеството инж. Злати Златев.

Причината е, че след дълги периоди на отлагане най-накрая електронната билетна система ще заработи изцяло, а кондуктори няма да бъдат необходими. Факт, с който работещите са запознати от години.

Предвижда се част от съкратените да бъдат назначени като контрольори в ОП “ТАСРУД”, тъй като все още няма яснота колко работни места ще бъдат открити там. Други ще бъдат принудени да отидат на трудовата борса.

Промяната е известна още от 2013 г., когато е подписан договор с Общината за проекта “Интегриран градски транспорт на Варна”. Досега имаше гратисен период, в който освен от машините, можехме да си купуваме билети и от кондукторите.

Припомняме, че тази сутрин кондуктори излязоха на протест заради информацията, че ще бъдат съкратени заради въвеждането на електронна билетна система. Те изразиха и недоволството си и от забавянето на заплатите им.

То се е случило, тъй като сметките на “Градски транспорт” са запорирани от НАП и от там не са разрешили неотложно плащане, обясни инж. Златев. Очаква се следващата седмица служителите да получат възнагражденията си.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *