Партньор на Проватон
 Съдия Магдалена Давидова встъпи в длъжност като председател на Районен съд – Варна

Съдия Магдалена Давидова встъпи в длъжност като председател на Районен съд – Варна

Сподели в

От днес съдия Магдалена Давидова е председател на Районен съд – Варна.

На официална церемония тя подписа акта си за встъпване в длъжност пред председателя на Варненския окръжен съд (ВОС) съдия Марин Маринов и ръководството на институцията. Присъства и досегашния председател на Районен съд – Варна – Ерна Якова.

Председателят на Окръжен съд – Варна, отправи поздрав към Давидова за „попътен вятър, винаги верен курс и 7 фута под кила“ на новата позиция. Изрази надежда, че ще продължи онова, което е извоювало авторитета на Районен съд – Варна, и няма да изневери на себе си – „да работи с младите магистрати за развитието на техния професионализъм“.

„Нека в твоя мандат съдебната дейност се пренесе в новата Съдебна палата на Варна“, пожела й Маринов. Досегашният ръководител на Районен съд – Варна, Ерна Якова изрази увереност, че съдия Давидова ще се справи и с това ново предизвикателство: „така както е успяла да го направи като зам. председател на съда и ръководител на Гражданско отделение“.

На 3 ноември 2020г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с пълно единодушие подкрепи кандидатурата на Давидова за председател на съда.

Членовете на съвета изтъкнаха отличните й професионални и нравствени качества, управленския ѝ опит, доверието, което е получила от общото събрание на съда и представения управленския модел за развитие на институцията през следващите пет години.

Досегашният председател на Районен съд – Варна – съдия Ерна Якова, с решение по Протокол 40/17.11.2020 на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет беше преназначена по нейна молба за съдия в Районен съд – Варна. Тя беше ръководител на съда два поредни мандата.

Магдалена Давидова-Янева има над 10 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. В периода 01.10.2010 г. – 02.10.2013 г. тя е била младши съдия в Окръжен съд – Разград, Окръжен съд – Варна, и Районен съд – Варна, след което е съдия в Районен съд – Варна, а през 2014 г. е командирована в Районен съд – Провадия.

От 20.02.2018 г. и към настоящия момент е заместник на административния ръководител – заместник-председател на Районен съд – Варна, и ръководител на „Гражданско отделение“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *