Партньор на Проватон
 В “Аспарухово” готови на бунт, ако отново останат без ток по време на предстоящите празници

В “Аспарухово” готови на бунт, ако отново останат без ток по време на предстоящите празници

Сподели в

В писмо до Електроразпределение-Север, кмета на града Иван Портних и районния кмет на “Аспарухово” Ивайло Маринов, граждани, живеещи в квартала настояват да бъдат взети превантивни мерки по отстраняване на всякакви евентуални предпоставки за възникване на авария в трафопост, захранващ няколко улици в района. Публикуваме писмото, изпратено до Varna24.bg от Сали Светославов, без редакторска намеса:

“На 31.12.2019 г. около 17 часа бях свидетел на възникнала авария по трафопост 1510 на извод Перник от подстанция Лазур в гр. Варна, вследствие на което жителите на кв. “Аспарухово“, живеещи на улиците “Розова долина“, “Пролет“, “Арда“, “Младост“, “Томас Мюнцер“, части от улиците “Джузепе Гарибалди“, “Дойчин Войвода“ и други, бяха без електрозахранване от 17:00 часа на 31.12.2019 г. до 02:30 ч. на 01.01.2020 г. в продължителност на близо 10 часа.

Стотици семейства бяха на тъмно и студено в новогодишната нощ. С писмено искане с Вх. №: 5332949, ви зададохме въпроси свързани с причината за аварията и закъснялата реакция по отстраняването на проблема. В същото искане заявихме категоричната си позиция за протестни действия ако тази авария се повтори за пореден път на този ден в новогодишната нощ.

Получихме отговор с описание на извършените ремонтни действия от ваша страна до онзи момент! С настоящето писмо Ви отправяме въпроси за състоянието на горепосочения трафопост. Желаем да бъдат взети всякакви мерки срещу възникване на голяма авария.

Също така ви уведомяваме за протестни действия и завеждане на колективен иск срещу “Електроразпределение – Север“ АД, чрез Комисията за защита на потребителите при повтаряне на гореописаното прекъсване на електрозахранването от 31.12.2019 г. с 10 – часово прекъсване на електричеството!”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *