Партньор на Проватон
 Шестте съставки в тайния сос на успеха

Шестте съставки в тайния сос на успеха

Сподели в

Когато попитате успешни хора за историята на техния успех, рядко ще чуете разказ в подробно разписан план. Вместо това в главната роля сякаш винаги са късметът или съдбата, пише авторът на FORBES Огъст Турак, който има богат опит в бизнеса в софтуерната, медийната и развлекателната индустрии, автор на книги и маркетинг консултант.

Въпреки че вижда пръста на съдбата в различни бизнес решения и в своя живот, Турак е убеден, че късметът не идва просто ей така. За него да си късметлия не означава, че всичко, което си постигнал, е станало благодарение на късмета.

Турак предлага шест начина да поканите късмета в живота си:

  1. Влезте в играта. Късметът е да познаваш правилните хора и да си на точното място в точното време. Ако искате да привлечете късмет в живота си, трябва постоянно да правите нещо. Станете от бюрото, отдалечете се от телефона си или телевизионния екран и отидете някъде, срещнете се с хора. Колкото повече сте сред хора, толкова по-голяма е вероятността да се сблъскате с човек или ситуация, които да доведат до успеха ви.
  2. Фокусирайте се върху хората. Най-успешните хора имат най-дебелите визитници. Но ако само събирате визитни картички или контакти като колекционер, няма да се получи. Съдбата помага на тези, които ги е грижа за другите, затова никога не ги третирайте така, че да обслужвате само егоистични подбуди.
  3. Бъдете отворени за косвени възможности. Намирайте си косвени причини за срещи с хора. Турак разказва как си е уговарял среща с представител на Microsoft с единствената цел да има достъп до сградата, а след това е обикалял от служител на служител, за да си направи контакти с тях. Стратегията му се оказала дотолкова успешна, че често се налагало да удължава пътуванията си. Срещите лице в лице винаги са за предпочитане от имейлите или разговорите по телефона, които са „убийци на възможности”.
  4. Усмихвайте се. Някои хора озаряват цялата стая с влизането си, а други я озаряват, когато си тръгнат. Доброто отношение и изразяването на благодарност са от огромно значение за това да поканите късмета в живота си.
  5. Носете късмет на другите. Лесно е да се фокусираш върху това да получаваш, вместо върху това да даваш. Кога беше последният път, в който случайна среща с вас се оказа чудесна възможност за някой друг? Хората без късмет чуват за възможност за работа и си мислят „Тази работа не е за мен”. Късметлиите веднага започват да мислят за кого би била подходяща. А най-големите късметлии са тези, които са по-доволни от това, че помагат на другите, отколкото когато някой помогне на тях.
  6. Не пренебрегвайте душата си. Да подхранвате духовната си страна с молитва или медитация ще ви помогне да подредите приоритетите си и да си припомняте  кои са важните неща.  Ако обръщате прекалено голямо внимание на ежедневните грижи, при изкачването на върха на стълбата може да се окаже, че сте я поставили на грешното дърво.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *