Партньор на Проватон
 Общинският съвет във Варна ще заседава извънредно, разглежда 3 точки

Общинският съвет във Варна ще заседава извънредно, разглежда 3 точки

Сподели в

Общински съвет – Варна ще проведе извънредно онлайн заседание на 20 ноември (петък), съобщават от пресслужбата на местния парламент.

То ще започне в 10.30 ч. при спазване на противоепидемичните изисквания в съответствие с последните издадени заповеди на здавния министър Костадин Ангелов и кмета на Варна Иван Портних и ще може да бъде проследено в YouTube канала им.

В дневния ред на заседание №9 присъстват само три точки. Първата е упълномощаване на представител на Община Варна да участва в Общо събрание на ВиК, насрочено за 1 декември. Втората е създаване на специализирани кабинети за диагностика и лечение на COVID-19 към общинските ДКЦ-та. Според представените проектоматериали трябва да бъдат отпуснати 64 000 лв. от общинския бюджет за финансиране на пет ДКЦ-та във Варна, в които има или ще бъдат открити ковид зони.

Третата е упълномощаване на представител на Общината да участва в Общо събрание на “Асоциация по ВиК”, насрочено за 15 декември.

Последното заседание на Общинския съвет беше преди околое от месец и половина – на 29 септември. Това в дневния ред имаше включени 15 точки. Сред решенията, които съветниците взеха, бяха: отпускането на над 550 000 лв. допълнителни средства за основен ремонт на пътни връзки, фактически свързани с бул. „Васил Левски“; отпускане на над 115 000 лв. за допълнително финансиране на строителството на рампата на ул. “Атанас Москов” за качване на „Хемус“; отпускането на 240 000 лв., необходими за предпроектни проучвания за изграждане на леко метро в града.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *