Партньор на Проватон
 Първият небостъргач във Варна ще е на мястото на бензиностанция “Бенита” до Окръжна болница

Първият небостъргач във Варна ще е на мястото на бензиностанция “Бенита” до Окръжна болница

Сподели в

Световен сайт за архитектура показа проекта за първия небостъргач във Варна, ще е до Окръжна болница

Проект за първият истински небостъргач във Варна, който се предвижда да е висок 140 метра, предизвика вълнения и коментари на граждани и специалисти. Макетът на сградата, която носи името Astral Tower се появи в сайта за световна архитектура e-architect.com в края на октомври.

Мястото, на което е предвиден да се появи небостъргачът по проект, е на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Битоля“, срещу МБАЛ „Св. Анна“ и до големия магазин на „Лидл“. В момента на терена, предвиден за 140 метровата сграда, има бензиностанция.

Проектът за небостъргачът е на арх. Светослав Станиславов и неговият екип от архитектурно студио STARH. Поръчката за проекта е на Astral Concept.

В многофункционалната модерна сграда е предвидено да има жилищни и офис площи, 4-звезден хотел, мол, супермаркет, фитнес зала, ресторант и кафене, банкови офиси за здравни услуги.

Засега няма информация за хода на процедурите, които трябва да премине сградата, преди да се пристъпи към реализацията ѝ. Проектът за момента не е публикуван дори на сайта на архитектурното студио, което е негов автор.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *