Партньор на Проватон
 С проект разширяват ОУ „Васил Друмев“ във Варна

С проект разширяват ОУ „Васил Друмев“ във Варна

Сподели в

Варненското ОУ „Васил Друмев“ ще има нова учебна сграда и нов физкултурен салон. Така училището ще може да осигури целодневна форма на обучение на учениците. Проектът на училището бе одобрен от Министерски съвет през есента.

В момента училището разполага с 14 класни стаи, един физкултурен салон и филиал извън сградата, в който учат деца до 4 клас.

С проектът ще бъдат изграждани 12 нови класни стаи в 3-етажна сграда, по 4 стаи на етаж, както и още един физкултурен салон. Ще има две стаи за работа с деца със специални образователни потребности.

Проекта включва и нова модерна училищна библиотека с читалня, в момента тя се намира в мазата на училището. Новият проект предвижда изграждането на достъпна архитектурна среда в учебното заведение с изграждането и на асансьор, ще бъдат обособени и канцеларии.

Разширението ще даде възможност да се съберат всички ученици на едно място, а следобед да се осигурят освен целодневното обучение и различни дейности по интереси – спорт, изкуства и др., обясни директорът Красимир Димитров.

Проектът се изготвя за три години с финансови средства от общината и училищния бюджет и в момента разполага с всички разрешителни. Последната стъпка е внасянето му в общината за разрешение за строеж.

Според Националната програма за разширение на училищата в страната, строежът на нова учебна сграда и физкултурен салон в двора на училище „Васил Друмев“ трябва да приключи до 31 декември 2021 година. Това, обаче, зависи от дофинансиране на капиталовите разходи, тъй като сумата отпусната от държавата е 2 000 000 лева, но тя няма да е достатъчна, коментира още Димитров.

Общата стойност на строежа е изчислена на около 3,5 млн. лв., което означава, че Община Варна трябва да дофинансира проекта за неговото изграждане, а такова решение все още няма. То трябва да се вземе при изготвянето на общинския бюджет.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *