Партньор на Проватон
 По един Райън Гослинг за всяка жена, моля!

По един Райън Гослинг за всяка жена, моля!

Сподели в

Райън Гослинг, един от мъжете с най-магнетично присъствие на планетата, отпразнува 40-годишен юбилей (даааа, времето лети!). Освен че е познат като престъпно талантлив актьор (гледайте подценения The Place Beyond the Pines!), през годините той успя да заслужи и адмирациите ни и в качеството си на либерална личност, която подкрепя и промотира женската кауза. Ето пет причини да се нуждаем от мъже като него:

Определя се като “49% жена”

Жените заемат централна роля в живота на Райън още като малко момче. „Отгледан съм от майка си и сестра си“, казва той пред The Independent. „Докато растях, сестра ми за мен беше герой и най-добрият ми приятел.”

Може би точно това е причината да определя себе си като ​„​49% жена”. „Понякога 47%, зависи от деня.“ Еха. Няма по-привлекателно нещо от мъж, загърбил токсичния мачизъм. В крайна сметка всички ние сме сплав от естроген и тестостерон, и Райън е напълно окей с това. 1 – 0 за битката да бъдеш себе си, напук на разни там овехтели полови стереотипи.

„​Даже по-красив по душа”

Така го определя актьорът Стив Карел, едно от забавните лица на Холивуд. А ние може само да немеем. Защото няма как да не се сетим за ​онази с​цена в Crazy, Stupid, Love, в която Ема Стоун казва на героя на Райън Гослинг, че е невъзможно да е истински и сигурно е направен на фотошоп. (Тази дълбока въздишка мога да я чуя и от тук!)

Отдава заслуженото на жената до себе си

Да, много мъже успяват, но какво стои зад бляскавия параван на славата?

Себеотрицание, неуморни усилия и лишения от страна на майките и съпругите. За ролята си в ​„​Ла Ла Ленд” Райън Гослинг е удостоен със заслужен ​„Златен глобус”. „Не можеш да се качиш на тази сцена, без да си стъпил върху раменете на планина от хора.“ Така започва той речта си. И продължава:

Докато аз пеех и танцувах, свирех на пиано и имах едно от най-страхотните преживявания по време на филм, жена ми отглеждаше дъщеря ни, докато беше бременна с второто ни дете, и се опитваше да помогне на брат си да се пребори с рака. Ако тя не се беше нагърбила с всичко това, за да мога аз да бъда част от този филм, със сигурност ролята ми щеше да отиде при друг.

„Жените са по-добри от мъжете“

В интервю за ​Evening Standard Гослинг определя жените като по-добрия пол. „Те по-силни, по-еволюирали.“ Уау. Имаме си мощен съюзник, но нека все пак уточним – заветната цел е равноправието, а не надмощието. В същото интервю той споделя, че е крайно време Америка да има жена президент. Ако трябва да сме оптимисти, това пожелание частично се сбъдна през 2020 г. – в САЩ бе избрана ​първата жена вицепрезидент​.

Меметата с лика му… те правят по-добър човек

Преди време ​Hey girl меметата с лика на Райън Гослинг заляха интернет. Изследване на Университета в Саскачуан (Канада) показва, че нагласите на контролната група от мъже, които разглеждат серията от мемета, се променят с 10 пункта в посока към приемане идеите на феминизма. Резултатите от направеното изследване ни дават надежда, че попкултурните феномени понякога имат потенциал като инструмент за социална трансформация. А дано!

Автор: Веселина Божинова, Момичетата

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *