Партньор на Проватон
 Напредва изграждането на рампата между ул. “Атанас Москов” и магистрала “Хемус”

Напредва изграждането на рампата между ул. “Атанас Москов” и магистрала “Хемус”

Сподели в

Напредва изграждането на т.нар. “качване” от улица “Атанас Москов” към автомагистрала “Хемус”, става ясно от кадри отвисоко, публикувани от дрон “Морско око”.

Съоръжението с обща дължина около 200 метра и се явява огледален образ на вече изградената южна рампа за слизане от АМ “Хемус” на бул. “Атанас Москов”, като изграждащата се северна рампа ще позволява слизане и качване на магистралата, съобщиха от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване” в Община Варна.

Съоръжението е проектирано в изкоп, което налага изграждане на укрепителни стени по северната ѝ страна и оформяне на откоси от страна на магистралата. Габаритът на платното е 7 метра, с тротоари двустранно по 1,50 м. Поради очакваното натоварване конструкцията на настилката е оразмерена за тежко движение. По магистралата е предвидена подмяна на съществуващите ограничителни системи с нови, осигуряващи необходимото ниво на пътна безопасност.

Изграждането на пътната рампа към магистралата е един от 20-те проекта, които Община Варна заяви, че ще изпълни през 2020 година.

По думите на кмета на морската столица Иван Портних ще направи възможно тежкотоварните камиони да не затрудняват трафика в града.

При посещението на премиера Бойко Борисов през юни Портних обясни, че така “тежкият трафик по “Атанас Москов” ще слезе към “Девня”, а на кръговото на бул. “Република” ще се прехвърля през релсите така, че тежкият трафик да отива към пристанищата и промишлените зони.

От Агенция “Пътна инфраструктира” посочват, че в срок до 15 декември движението от км 424+440 до км 425+500 в посока София се осъществява с повишено внимание поради изграждане на пътна рампа между ул.“Атанас Москов” и северното платно на АМ ”Хемус“. Ограничението на скоростта се намалява на 70 км/ч при км 425+266. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

През 2018 г. беше направен пробивът на бул. “Сливница” от бул. “Ян Хунияди” до ул. “Атанас Москов”.Стойността на проекта е 7 746 000 лв, от които 4 500 000 лв. бяха отпуснати от правителството, а съфинансирането от Община Варна (съфинансиране) е около 3 милиона лева.

Отсечката от бул. “Ян Хунияди” до бул. “Атанас Москов” е с две платна с по две ленти, а дължината му е 536 метра.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *