Партньор на Проватон
 Във Варна няма учители и за онлайн обучение. Тогава какво правим с учениците?

Във Варна няма учители и за онлайн обучение. Тогава какво правим с учениците?

Сподели в

Училище във Варна премина изцяло дистанционно, няма учители дори и за онлайн обучение по някои предмети. Това написа във фейсбук математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков.

– “Към обучение от разстояние преминават дори и първокласниците. Причината – „броят на заболелите, включително и с положителен тест учители, продължава да нараства„, пише в съобщение на сайта на училището.

Някои часове ще се провеждат със заместващи учители, други – английски, музика, няма да има, тъй като не са намерени заместници. Класни ще водят часовете по физкултура.

– Вижте, хора, цяло лято говорих какво е нужно да се направи, към края на лятото предупреждавах, когато се взеха решения да се върнем присъствено, че ще има починали учители и за всичко, което ще се случи.

Преди месец само, когато беше казусът с целия клас, който отказваше да се върне и с тяхната класна – покойна Руми ви казах, че този процес тепърва започва и немалко учители ще загубим. Оттогава досега починаха над 25 педагози…

– Цяла есен до ден днешен в почти всяко мое участие и анализ предупреждавах, че ще стигнем до момент, в който дори няма да има учители, които да преподават на децата ни – независимо дали с маски, без маски, дистанционно или присъствено…

– На моята стена можете да видите десетки решения на текущите проблеми и прогнози, 95% от които са се сбъднали от юни месец досега…дяволски се надявах да се окажа, че греша….

– В публикацията си на 27 юли предупредих, че това ще стане, неизбежно е.

“Няколко тъжни истини са ясни за всички експерти по темата в света: Ще има деца, които ще се разболеят, не просто заразят. Ще има немалко деца, които ще прехвърлят вируса към свои баби, дядовци и хора с хронични заболявания, в резултат на това най-вероятно и смъртни случаи.

Някои неща са сигурни – дали ще се заразят учители – категорично да, дали ще почине някой учител – най-вероятно да, чиста математика и статистика, за съжаление. Ако кажем нещо различно от това, 100% ще излъжем.

Какъв ще бъде този % ще зависи само и единствено от това какви решения ще вземем и какви мерки ще предприемем”, написа Велков, цитиран от “24 часа”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *