Партньор на Проватон
 „Варненско лято“ с първо дигитално издание

„Варненско лято“ с първо дигитално издание

Сподели в

Селекция от 10 спектакъла на водещи творци от световната сцена със свободен достъп само на интернет страницата на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ на viafest.org. Дигиталното издание на Фестивала се осъществява с подкрепата на Община Варна и на Министерството на културата.

Световната пандемия отмени традиционното провеждане на най-мащабното международно театрално събитие в България в началото на м. юни. Но неговите организатори са решени да запазят връзката на публиката с големите постижения на театъра.

Затова между 25 ноември и 6 декември 2020 фестивалът ще проведе своето 28-о издание, но за първи път неговата сцена ще е интернет пространството със специална международната селекция. Неин фокус е европейската класика в интерпретацията на водещи режисьори, с голяма част от които българският зрител ще се запознае за първи път.

За информация за всички събития от фестивалната програма и актуални новини следете фестивалната интернет страница: www.viafest.org, както и фестивалните профили във Facebook – https://www.facebook.com/varnasummerfestival/, Instagram – https://www.instagram.com/varnasummerfest/?hl=en и YouTube – https://www.youtube.com/…/UCiCwZDdrGxKnccfc5RDkgIg/videos.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *