Партньор на Проватон
 От тази вечер: По-строги проверки на заведенията във Варна

От тази вечер: По-строги проверки на заведенията във Варна

Сподели в

По-стриктни и масови ще бъдат проверките на заведенията във Варна от тази вечер, съобщи областният управител Стоян Пасев

Причината е, че има сигнали за това, че много от тях работят в забранените часове.

“Аз имам сигнали за поне 6 заведения, които отварят задните си входове и правят тайни събирания на клиенти”, каза областният управител пред Радио Варна.

На 26 октомври областният щаб за борба с коронавируса във Варна взе решение всички нощни заведения, в това число барове, клубове и дискотеки на територията на Варненска област да бъдат затворени от 30 октомври до 13 ноември.

Заповед от 13 ноември здравният министър проф. Костадин Ангелов гласи, че се преустановяват посещенията в дискотеки, пиано барове, нощни барове, бар клубове и бар вариетета.

Всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове) могат да работят само в часовете между 06.00 и 23.30 часа. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

От ОД на МВР – Варна заявиха, че ще осъществяват контрол по изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването и стриктно ще следят за изпълнението на въведените противоепидемичните мерки и при констатиране на нарушения, нарушителите ще бъдат санкционирани.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *