Партньор на Проватон
 В ДГ “Маргаритка” във Варна оборудваха интерактивна зала за безопасно движение

В ДГ “Маргаритка” във Варна оборудваха интерактивна зала за безопасно движение

Сподели в

По стените й са представени знакови за града обществени сгради, а на пода й е поставена пътна маркировка

Интерактивна зала за безопасно движение по пътищата оборудваха във варненската детска градина „Маргаритка“.

Работата по подготовката й е продължила цяла година, съобщи  директорът на детската градина Параскева Люцканова. Инициативата е под надслов „Моят град, красив и безопасен“.

По стените на залата са представени знакови за Варна обществени сгради, а на пода й е поставена пътна маркировка, за да придобият децата нагледно умения за безопасно поведение на пътя.

Официалното откриване на новата придобивка ще е в навечерието на Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно транспортните произшествия – 15 ноември.

През тази година за 15-и път светът ще отдаде почит на загиналите и ще напомни на живите да бъдат внимателни и отговорни в поведението си на пътя. Мотото на кампанията през 2020-а е “Помним, подкрепяме, действаме!”

Инициативата „Моят град, красив и безопасен“ в детска градина „Маргаритка“ стартира на този ден през миналата година, а поводът е благотворителната кампания в подкрепа на Ванко, в която детското заведение се включи.

Припомняме, че момчето пострада при тежка катастрофа, в която загинаха майка му и баба му и дълго време беше в кома, а за лечението му се събираха средства.

Братчето на Ванко е в детската градина и всички от „Маргаритка“ са съпричастни със случая. „Неприятният инцидент ни провокира не просто да участваме активно в кампанията за събиране на средства, а да направим нещо повече…

Нещо, което да помогне за предотвратяването на такива тежки произшествия“, обобщи Параскева Люцканова.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *