Партньор на Проватон
 Във Варна: Искаш детето ти да премине на дистанционно обучение – пишеш молба и готово

Във Варна: Искаш детето ти да премине на дистанционно обучение – пишеш молба и готово

Сподели в

Огромен брой варненци спират децата си от училище, 18 паралелки са под карантина във Варненско

РУО-Варна пусна възможност за родители, желаещи децата им да преминат на дистанционно обучение.

Възможностите са следните:

По здравословни причини – подава се заявление (по образец или свободен текст) от родителя до директора на училището, в което учи детето за обучение на ученика в електронна среда от разстояние. Родителят попълва декларация за готовност за осъществяване на това обучение. Представя се медицински документ, удостоверяващ заболяването, издаден от експертна лекарска комисия или етапна епикриза. Комплектът документи се депозира в деловодната система на училището. Директорът издава заповед за обучение в дневна форма в електронна среда от разстояние.

По желание на родител или ученик – подава се заявление (по образец или свободен текст) за обучение на ученика в електронна среда от разстояние от родителя или ученика до директора на училището, в което учи детето. Родителят или ученикът попълва декларация за готовност за осъществяване на това обучение. Директорът представя становище за възможността на училището да предостави обучение в електронна среда, както и информация за успеха и активността на ученика през изминалата учебна година. Комплектът документи се представя електронно в РУО – Варна от директора на училището. Комисия в РУО ги разглежда и дава разрешение или отказва обучението в дневна форма в електронна среда от разстояние. Ако становището е положително, директорът издава заповед за обучение в дневна форма в електронна среда от разстояние.

Заявление до директора за обучение в дневна форма в електронна среда от разстояние

Декларация от родител може да изтеглите от ТУК

Междуврмемно стана ясно, че 18 паралелки са под карантина във Варненска област заради случаи на COVID-19.

Днес се очаква ново заседание на Областния кризисен щаб, на което ще се обсъжда отново обстановката във област Варна и по отношение на заболеваемостта на учениците и учителите.

 

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *