Партньор на Проватон
 Въвеждат “червен коридор” за преглед на болни със симптоми на коронавирус в ДКЦ-тата на Варна

Въвеждат “червен коридор” за преглед на болни със симптоми на коронавирус в ДКЦ-тата на Варна

Сподели в

Да бъде въведен “червен коридор” за прием на болни с коронавирус във всички ДКЦ-та на територията на Варна и областта ще настоява областният управител Стоян Пасев.
Той сподели за медията ни, че свиква спешно представителите на поликлиниките и джипитата в Областна администрация днес, за да бъде обсъдена новата организация на работа.
Пасев припомни, че до момента ДКЦ 1 “Света климентина” и Курортна поликлиника са отворили кабинети за преглед на пациенти със съмнения за коронавирус.
“Идеята е всички ДКЦ-та да отворят такива кабинети, разполагат с рентгенови лаборатории, джипитата могат да издават направления за антигенни тестове, като така няма да се губи време в лутане за всеки болен, а да се действа по най-бързият начин”, коментира Стоян Пасев.
Той обясни, че това ще облекчи болниците, където медици и персонал изнемогват.
Идеята е всяка поликлиника да фиксира определено време, в което да има “червен коридор” за пациенти със симптоми на коронавирус.
Стана ясно, че вече е увеличен с 20% капацитета на легловата база за пациенти с коронавирус във всички варненски болници.
На този етап масово затваряне на училища на територията на Варна и областта няма да има. Ще се спазват препоръките на министъра на здравеопазването при наличието на 20% болни ученици директорът да взема решение за преминаване към дистанционна форма на обучение, допълни Стоян Пасев.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *