Партньор на Проватон
 Варна върви към безплатно паркиране

Варна върви към безплатно паркиране

Сподели в

С резкия скок на заболелите от коронавирус във Варна и задълбочаването на ковид кризата приходите от кратковременно паркиране в синята зона на Варна са спаднали с около 2000 лв. дневно. Това съобщи за Varna24.bg Младен Иванов, управител на ОП „Паркинги и синя зона“.

 

„Всичко с втория етап на „синята зона“ върви нормално, според нашите очаквания. Получаваме постоянно запитвания за разширение на зоната и за работа събота и неделя. Предстои да бъде анализирана тази необходимост, за да може да предложим на Общинския съвет да вземе такова решение.

 

Забелязва се от две седмици с разрастване на ковид кризата намаляване средно с 2000 лв. на ден на приходите от кратковременно паркиране. Това означава, че все по-малко хора използват автомобилите си или вероятно работят от домовете си.

 

Ако се наложи мерките да бъдат затегнати още повече, не е изключен вариантът зоната отново да стане безплатна, както беше при извънредното положение, но смятам, че вече сме по-подготвени като държава и като община за ситуацията, която ни предстои и зависи на ниво правителство какво ще се реши за това дали ще се затваря държавата.

 

Загубите от двата месеца, в които зоната не работеше, са големи.Това забави въвеждането и на разширението на „синята зона“ в широк център. Точните цифри ще бъдат представени при актуализацията на бюджета, която предстои да бъде внесена за разглеждане от Общинския съвет“, каза Младен Иванов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *