Партньор на Проватон
 Градска болница и Курортна поликлиника във Варна са в готовност за включване в борбата с COVID-19

Градска болница и Курортна поликлиника във Варна са в готовност за включване в борбата с COVID-19

Сподели в

За една седмица са установени 35 ученици и 22 учители с коронавирус

Градска болница и Курортна поликлиника във Варна са в готовност за включване в борбата с COVID-19.Това съобщи областният управител Стоян Пасев по време на брифинг, цитиран от Радио Варна. Пациенти, съмнителни за коронавирус, ще бъдат консултирани в специалните кабинети.

Разкритите кабинети ще се намират близо до рентгена с цел хората със симтоми на COVID-19 да са отделени от другия поток болни. В едно от ДКЦ-тата се обмисля създаването на “червен коридор”.
Стоян Пасев посочи, че тази организация се прави, за да се разтовари нaпрежението в Инфекциозната болница. При поява на симптоми първо да се обръщаме към личния лекар, помоли още Пасев. Да се търсят болниците, ако има влошаване на състоянието на вече преглеждан пациент, апелира още той.

До понеделник още две варненски болници ще открият нови легла за лечение на пациенти с коронавирус, а пред Инфекциозната клиника към университетската болница “Св.Марина” до дни ще бъде разположен фургон с оборудване , според изискванията на Министерството на здравеопазването, каза още Пасев.

За една седмица са установени 35 ученици, положителни за коронавирус, на територията на областта. Заразените учители са 22-ма. Те са от различни училища, съобщи д-р Елена Генева, зам-директор на РЗИ.

Заразените медици на територията на областта са 46, от които 29 са лекари, 14 медицински сестри, 1 акушерка и двама друг персонал. Няма в тежко състояние.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *