Партньор на Проватон
 Шефът не харесва това

Шефът не харесва това

Сподели в

Независимо от организацията, е нужен силен характер, за да си бизнес лидер или изпълнителен директор. Хората със силен характер силно изразяват какво харесват и какво – не. При лидерите има няколко универсални фактора, които влизат в „черния списък“. Ето 4 от тях, базирани на реални изживявания с хора на ръководни позиции.

Липса на контрол

Това, което съм виждал, влизайки под кожата на изпълнителните директори, бе влиянието на външни организации в работата на компанията. Обикновено те лишават от влияние самия шеф и ръководството като цяло.

Топ мениджърите са свикнали да контролират средата си и обстоятелствата. Обикновено именно самите те определят визията, целите и мисията на един бизнес.

Изненади

Това засяга управлението на очакванията, с което шефовете се занимават. Колкото и да са гъвкави и предвидливи, със сигурност поне няколко пъти в кариерата си се сблъскват с неочаквани проблеми, изискващи възможно най-бързо решение.

Измами

Всеки директор, с който съм работил, разглежда измамата като предателство спрямо себе си и организацията и обикновено е безкомпромисен, когато такава се появи. Макар че някои са готови да дадат втори шанс, обикновено е трудно да спечелиш доверието на един човек отново, а съмнението си остава.

Извинения

Когато нещата се влошат, последното нещо, с което един директор иска да се занимава, е да обвинява екипа си. Истинският лидер търси отговори и решения, с които да оправи създалата се ситуация и да се увери, че тя няма да се повтори.

Тор Константино, пиар, за Entrepreneur.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *